News55
Detta är en sponsrad artikel

Görgoda grytan med billig köttfärs

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 23 jan. 2017Publicerad: 23 jan. 2017

Vi kör billigt några dagar nu i slutet av magra januari - här är en härlig köttfärsgryta som inte gör ont i plånboken!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

005

En pålitlig vinterklassiker hemma hos oss. Du behöver köttfärs (1-2 hg per person), krossad tomat, blandade bönor, lök, vitlök och lite god kryddkorv (bratwurst eller kabanoss).

Krydda köttfärsen med salt och mycket vitpeppar och fräs den i smör eller olivolja. Lägg i en gryta, stor stekpanna eller kastrull. Hacka några gula lökar grovt och fräs dem på samma sätt. Tillsätt löken, krossad tomat och en burk blandade bönor samt en burk stora, vita. Häll på vatten, krydda med tomatpuré, oxbuljong, salt, soja och andra kryddor som du gullar. Låt koka en halvtimme och späd vid behov med mer vatten.

Skär korven i små bitar, stek dem och lägg ner i grytan mot slutet.

Lägg sen gärna på lite ruccola eller annan sallad, lite tomat och kanske en klick gräddfil eller crème fraiche.

Servera med bröd. Välj måltidsdryck efter samvete och kassa: vatten, mjölk, öl eller rödvin.

Och i morron blir det mer sparmat!

ANNONS