Han blev mästerkock trots dubbelfel - News55
Annons
Annons

Han blev mästerkock trots dubbelfel

Adam fick mest beröm av juryn. Hans motståndare Erik gjorde fler misstag: glömde att lägga upp viktiga ingredienser.

Ändå var det Erik som vann Sveriges mästerkock i går.

Annons

Vilket visar att det vi får se i TV inte är hela sanningen. Mycket klipps bort eller ändras, och än så länge kan smakerna inte delges oss tittare genom rutan…

Det kunde man speciellt beklaga i går, när finalisterna lagade “de bästa förrätterna som gjorts i programmets historia” (citat juryn) och sen en varmrätt som slår det mesta, kalvfilé Oscar. Kalv, choronsås, sparris, hummer och tryffel.

Vinnaren Erik Hammar, 31, glömde bl.a. tryffeln, men det gick alltså bra ändå. Främst för att hans dessert var en skön orgie i skaparglädje.

Som genom ett trollslag ligger hans kokbok färdig ute i handeln redan i dag, hehe. Den lovar gott, eftersom den heter “Min franska matresa”. Ett ämne många av oss inte kan motstå.

Men man kan inte låta bli att känna en hel del för tvåan också, den 22-årige studenten Adam Lund.

Han har å andra sidan många år på sig att ta revansch.

Sveriges mästerkock 2018: Erik Hammar.

 

Annons


En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

Arkiv

  1. april 2019 (3)
  2. mars 2019 (7)
  3. februari 2019 (7)
  4. januari 2019 (7)
  5. december 2018 (10)
  6. november 2018 (6)
  7. oktober 2018 (8)
  8. september 2018 (8)
  9. augusti 2018 (7)
  10. juli 2018 (9)
  11. juni 2018 (7)
  12. maj 2018 (6)