News55
Detta är en sponsrad artikel

Hemkokta soppan gör vintern dräglig

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 08 nov. 2016Publicerad: 08 nov. 2016

I min värld finns det inte mycket som är positivt med vintern. Men i dag kom jag i alla fall på en sak: Hemkokt ärtsoppa!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

006

Så enkelt, så billigt, så gott!

Ett paket ekologiska svenska gula ärter

En fläsklägg

En gul lök

Två morötter

Köttbuljongtärning, lagerblad, vitpepparkorn

Blötlägg ärterna över natten.

ANNONS

Ta bort det feta från fläskläggen. Koka den i en timme i en liter buljong med lök, skivade morötter, lagerblad och peppar.  Tillsätt de urvattnade ärterna och koka två timmar till. Tillsätt mer buljong eller vatten om det blir för tjockt. Ta upp fläskläggen, skär den i bitar och lägg tillbaka dem.

Den här gången la jag med ett hackat syrligt äpple och en kvist färsk timjan i soppkoket, det höjde smaken ett snäpp till. Torkad timjan går också bra, liksom mejram och oregano. Var inte rädd för att krydda rejält!

Och vad mycket ärtsoppa det blev! Samt god! Fjärran från de där vätskesprängda platskorvarna med färdig soppa som finns i affärerna.

Nästa steg blir att koka egna bruna bönor nån kall och snöig dag, det står på paketet hur man gör. Sen kan man kanske stå ut med vintern lite bättre…

ANNONS