News55
Detta är en sponsrad artikel

Hönsesalat - lättare att göra än uttala

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 27 apr. 2017Publicerad: 27 apr. 2017

Den där jättegoda kycklingsalladen som man får på krogen i vårt södra grannland, och som dyker upp i den här spalten med jämna mellanrum - kan man inte göra den själv? Jomenvisst! Kolla.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kyckling är ju helt suveränt. Billigt, nyttigt, drygt, lättillgängligt.

I dag fanns det några bitar rensad kyckling och lite kokt sparris i kylen. Det blev till en god röra, danskarna kallar den hönsesalat. Med betoning på sista stavelsen (alltså ungefär “hönsesälää:´t”), glöm inte det, annars förstår de inte alls.

Alltså: blanda några matskedar god majonnäs med en aning crème fraiche och lite curry.  Vänd ner finskuren sparris och kyckling. Komplettera eventuellt med lite champinjoner och, om du vill, finhackat äpple och/eller några små gröna ärter eller kanske en matsked finhackad hårdost. Då kommer man en bit bort från originalet, men det blir gott.

Servera på rostat bröd med lite knaperstekt bacon.

Det är dejligt. Hvergang.

ANNONS