News55
Detta är en sponsrad artikel

I dag ska vi fira måltidens egen dag - vilken är den bästa måltid du har ätit?

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 20 okt. 2016Publicerad: 20 okt. 2016

Idag är det måltidens dag! Då ska vi dona lite extra med mat och dukning och skapa trivsel kring bordet. Samt - förstås - laga extra god mat. Vilken är den bästa måltid du ätit? I senior ålder har man förmodligen ätit över 50.000 måltider. Att välja den bästa? Nä, det går bara inte...  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Fast man kan ju skissa fram en måltid som kan vara den bästa. Så här kunde min se ut – hurdan är din?

Förrätt: Ett berg av skaldjur!

Varmrätt: Rårakor med fläsk och lingon!

Efterrätt: Smultron med grädde!

Är du med på den?

Fast jag hade gärna fått in surströmmingen också…

Annars blir det faktiskt morotssoppa i dag.  Måltidsakademien, med massor av fint folk i spetsen, som hittat på det här med Måltidens dag, firar dan med soppa varje år. Soppan den här gången är gjord på morötter, och så här presenterar Måltidskademen årets soppa på sin hemsida:

ÅRETS SOPPRECEPT

ANNONS

MOROTSSOPPA MED KOKOSMJÖLK

4 portioner. Tid ca 30 min.

4 morötter
100 g rotselleri
4 potatisar
1-2 gula lökar
2 grönsaksbuljongtärningar
1 liter vatten
4 dl kokosmjölk
1 tsk sambal oelek eller 1 röd chili
1 citron, saft och skal
½ tsk salt

Gör så här:
Skala och skär rotfrukter och potatis i bitar.
Skala och hacka löken.
Lägg rotfrukter, potatis, lök och buljongtärningar i en rymlig kastrull.
Häll på vatten och koka tills allt är mjukt, ca 10 min.
Mixa soppan slät. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek eller urkärnad och finhackad chili, citronsaft och rivet citronskal (bara det gula) och salt.
Låt soppan koka upp och puttra någon minut.

Servera gärna med räkor, några babyspenatblad och lite svartpeppar.

God spis!

Låter gott, mycket gott Men inte går det upp mot rårakor och fläsk, väl…?

ANNONS