I virustider kan vi gå på krog - hemma - News55
Annons
Annons

I virustider kan vi gå på krog – hemma

Nu går vi på krogen – hemma.

Kanske ett sätt att bidra till att rädda en bransch som håller på att gå under.

Annons

Det var hjärtskärande att se den sympatiske krögaren och mästerkocken Danyel Couet i Aktuellt i kväll. Han och hans personal står vid avgrundens kant, liksom så många andra.

Jag berättade om ett besök på den nya toppkrogen Aira häromdan. Många tyckte det var spännande att hänga med in i denna magiska miljö. Men någon undrade: hur kan du göra reklam för att gå på restaurang i dessa dagar, när man uppmanas stanna hemma?

Svaret är att professorn i bakteriologi Agnes Wold sa i tidningen häromdan att man absolut kan gå ut och äta – om man iakttar vanliga försiktighetsåtgärder. Ekonomer uppmanar oss också att göra vad vi kan för att hjälpa restaurangbranschen i dessa svåra tider. Och säkert mår vi bra av att nån gång se nåt annat än hemmets fyra väggar.

Men var och en gör förstås som den vill. Vi vet snart om Sveriges öppna attityd – i motsats till de flesta andra länders – är bra eller inte.

Många krögare försöker också hitta alternativa vägar ur krisen. Take-away är dagens melodi. Krog efter krog (och många livsmedelsbutiker) lockar med god och lättserverad hämtmat. Såna här frestande matkassar står t.ex. färdiga att hämtas på Stockholms matmarknad vid Stureplan:

Fast jag älskar ju att laga maten själv. Så jag köpte med mig ett halvkilo pinfärsk strömming från samma ställe. En av världens billigaste delikatesser. Med potatismos och kanske lite brynt smör.

Blev den god? Kolla i morron!

Annons


En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

 1. Program Almedalen 2019 27 juni, 2019

Arkiv

 1. april 2020 (2)
 2. mars 2020 (8)
 3. februari 2020 (7)
 4. januari 2020 (4)
 5. december 2019 (8)
 6. november 2019 (6)
 7. oktober 2019 (4)
 8. september 2019 (5)
 9. augusti 2019 (7)
 10. juli 2019 (8)
 11. juni 2019 (9)
 12. maj 2019 (7)