Kanske den konstigaste krog jag sett! - News55
Annons
Annons

Kanske den konstigaste krog jag sett!

Märkligare restaurang än Samsara är nog svårt att hitta. Det är som att kliva in i Tusen och en natt. Det glittrar av guld och olika färger på tusentals figurer, tavlor och föremål.

Även maten är märklig – samt god och inte dyr.  Vad kan man mer begära?

Annons

Ryktet om den unika krogupplevelsen har spridit sig, så det är svårt att komma in på Samsara i Maspalomas på södra Gran Canaria. Vi var ute fyra veckor i förväg och hade tur att få ett bord.

Miljön är svår att beskriva i ord, ja t.o.m. i bilder – men kolla här. Bamsiga buddastatyer, guldglänsande gudinnor, vackra vaser, glittrande glaskonst, elefanter, flaskor, mattor, tavlor, lyktor, växter; trolsk stämning i varje rum:

Matsedeln innehåller mycket asiatiskt men också internationellt. Portionerna är enorma så man uppmanas  vänligt att inte beställa för mycket (!) utan hellre dela. Vi gjorde så men lyckades ändå knappt äta upp allt.

Förrätterna var bl.a halstrad anklever som simmade i ett hav av portvinssås. Vi – fyra personer – beställde två fat som fick flankera en god, varm getost.

Till varmrätt provade sällskapet en mandelbakad torsk och en mustig lammgryta.

Desserterna på Samsara kan man gärna strunta i, enligt samstämmiga vittnesmål, så det gjorde vi. Vi hade ändå inte orkat några.

Samsara (som betyder kretslopp, ungefär) måste upplevas, och man behöver inte bli skrämd av notan: all mat inklusive drinkar och vin går bara på några hundringar per person.

Den i ordets rätta bemärkelse sagolika miljön får man på köpet!

(Juan är en av två ägare till Samsara. Han vill att detta ska vara världens bästa restaurang, säger han. Men han vägrar stenhårt att låta sig fotograferas ensam – så han tvingade upp den likaledes fotomotvilliga Karin till posering. Och haha, det gick ju riktigt bra!)

Annons


En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

Arkiv

  1. december 2018 (6)
  2. november 2018 (6)
  3. oktober 2018 (8)
  4. september 2018 (8)
  5. augusti 2018 (7)
  6. juli 2018 (9)
  7. juni 2018 (7)
  8. maj 2018 (6)
  9. april 2018 (9)
  10. mars 2018 (10)
  11. februari 2018 (7)
  12. januari 2018 (6)