Krabbpremiär - tidigt men efterlängtat - News55
Annons
Annons

Krabbpremiär – tidigt men efterlängtat

Premiär i helgen för färska krabbor! Lite för tidigt – men efterlängtat.

 

Annons

Trodde att krabborna skulle vara sprängmatade efter en tidig, lång och varm sommar, men det verkar snarare som om det är tvärtom. Kunde i alla fall inte låta bli att provköpa ett exemplar i hallen. Det var inte alls välmatat. Gott, men ganska tunt med rom och smör. Det mesta var utplockat redan i går, så nog var premiären efterlängtad.

Som alla andra skaldjur är krabban godast att äta helt naturell. Men vill man skoja till det lite, så finns det ju massor av goda tillagningsvarianter att prova. Återkommer till dem om några veckor, när krabborna är på topp!

Annons

Tomatdrottningens bästa recept

Nu är det tid för tomatfrossa!

Vår granne på landet, Irma, anade knappt vad hon satte igång i våras, när hon petade ner små tomatfrön i krukorna. Nu har hon 125 ståtliga plantor, som dignar av 20 olika sorters tomater i olika intensiva färger, den ena ljuvligare än den andra.

De är toppen att äta precis som de är – men titta här, så mycket gott man kan göra av sensommarens härliga skörd!



En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

Arkiv

  1. december 2018 (4)
  2. november 2018 (6)
  3. oktober 2018 (8)
  4. september 2018 (8)
  5. augusti 2018 (7)
  6. juli 2018 (9)
  7. juni 2018 (7)
  8. maj 2018 (6)
  9. april 2018 (9)
  10. mars 2018 (10)
  11. februari 2018 (7)
  12. januari 2018 (6)