News55
Detta är en sponsrad artikel

Magisk skärgårdsmiddag och höstens bästa kycklingrecept!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 26 okt. 2017Publicerad: 26 okt. 2017

Åhh... följ med ut i skärgården i kväll! Det är magisk stämning med brasa, tända ljus, drinkar och härliga tilltugg i det  lilla växthuset medan ovädret drar in över viken. Och det är, lite senare, en ljuvlig kycklingrätt. Receptet finns här!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Våra goda grannar Irma och Björn tvärs över viken har ett växthus som skulle passa i ett flådigt inredningsmagasin. Nu när tomater och gurkor är inplockade, har de i stället satt in mjuka soffor med vackra kuddar,  ljusstakar och gröna växter i krukor.

Där dukades det upp i går kväll med små laxsnittar, ostkex med tomatchutney från egna odlingen, krispiga snacks, drajor och vin. Och friden och värmen la sig som bomull runt själen.

Och medan skymningen sänkte sig och en öppen eld sprakade utanför växthuset bars det in det bästa som finns: egenplockade och egenodlade godsaker. Eller vad sägs om smörstekta trattkantareller och svart trumpetsvamp från skogen bakom huset (såna som jag ALDRIG hittar själv…) med en mild sallad:

Sen blev det fort mörkt och vi flyttade in – men först var jag tvungen att ta en exteriörbild av det närmast magiskt vackra växthuset med alla ljusen:

Inne i stugan hänger en av de vackraste dekorationer man kan tänka sig: de sista tomatrankorna:

ANNONS

Och strax var det dags att flytta blicken från tomaterna till en bra anklever från Picard:

Fylld med fikon och smörig i konsistensen. Trodde ärligt talat inte att fryst anklever kunde tinas och bli så fin!

Orkar man en varmrätt efter allt detta? Jo, vadå; simmar hajen i havet?

Det blev en kycklingrätt, som jag unnar alla att få njuta av. Därför kommer receptet här.

För fyra personer:

ANNONS

4 stora kycklingfiléer

några bitar soltorkade tomater

1 rödlök

150 g fetaost

1 dl riven ost

1 msk honung

1-2 pkt bacon

(Här kan man variera lite, om man vill, t.ex. lägga till lite kapris, finhackad brynt svamp, en msk dijonsenap eller något annat gott).

ANNONS

Gör så här: Hacka och finstrimla alla ingredienser utom kycklingen till en smet. Skär upp filéerna men låt halvorna sitta ihop, så att de blir som fjärilar. Salta, peppra. Gnid ev. in med lite senap. Lägg på en rejäl klick av smeten, rulla ihop filéerna och linda baconskivor runt om. Lägg dem tätt i en smörad, eldfast form. Eventuellt överbliven smet  lägger man runt filéerna.

Pensla med barbecuesås och gratinera i ugnen i 175 grader tills innertemperaturen är 75 grader (inte mer).

Skär upp och servera med valfria tillbehör. Som den svensk man är, vill man förstås gärna ha potatis. Och någon grönsak. Irma kokade potatisen i misobuljong. Inte nödvändigt, men gott!

Lova att prova det här kycklingreceptet, det var underbart!

Så här dags hade det blivit kolsvart ute, och höstens värsta oväder med hårda vindar och spöregn hade börjat dra in över skärgården. Men inte märkte jag det, när jag puttrade hem över viken i aktersnurran…

ANNONS