News55
Detta är en sponsrad artikel

Möjligen inte rätt låt... - men rätt rätt! Här är godaste mellomaten till i kväll

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 10 mars 2017Publicerad: 10 mars 2017

Vinner rätt låt i kväll? Det kan vi bara påverka marginellt. Men rätt rätt till den långa mellokvällen kan vi fixa enkelt! Här är fem små delikatesser att göra i förväg och njuta av framför TV:n. Eller var som helst.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är alltså final i Melodifestivalen och mer än halva folket lär sitta och titta. I flera timmar. Och varför inte göra TV-kvällen extra festlig med nånting gott att äta och dricka. Fem fina tips kommer här, varsågod:

Västerbottenskrisp: Grovriv ett eller ett par hekto Västerbottensost. Lägg matskedsstora klickar på en lätt smörad plåt. Grädda i 200 grader tills färgen är ljusbrun. Ta ut och låt svalna. Lossa försiktigt från plåten och ät som snacks.

Avokadodip: Mosa ett par avokado. Tillsätt en rågad matsked ytterst finhackad purjo- eller rödlök och två matskedar crème fraiche. Krydda med salt, peppar och lite citron. Blanda väl. Ät med dipgrönsaker (morotsstavar, blomkålsbkuetter) eller Torres jättegoda tryffelchips.

Baconlindade dadlar: en tilltuggsklassiker, som man kanske inte gör så ofta hemma. Men det är lätt! Linda bacon runt kärnfria dadlar och stek dem runtom i lite smör eller olja. Jättegott kallt eller ljummet.

Gör en r-i-k-t-i-g skangenröra på färska räkor: Busenkelt, det också. De färska räkorna är toppen just nu. Skala, finhacka och blanda med en god majonnäs och kanske lite hackad dill, samt nymald peppar. Inget mer! Alltså ingen pepparrot, hackad lök eller annat otyg. Ställ fram i en skål och servera med små bitar baguette eller crostini. Så mycket bättre (för att tala TV-språk) än färdigköpt skagen med sina konserveringsmedel och andra tillsatser.

Läckra minipizzor: Ett recept från Zeta. Gör en pizzadeg eller köp färdig. Eller – lättare: – använd tunnbröd. Ta ut små rundlar. Täck med Zetas pizzasås, sardellfiléer och mozzarella. Grädda i 250 grader c:a 10 minuter. Toppa med delade oliver, några kapris och torkad oregano. Ringla över lite olivolja. Kan ätas varma, ljumma eller avsvalnade.

Det blir garanterat en härlig Mello-kväll! Även om inte rätt låt vinner…

Recept från Zeta. Pizza Napoletana

ANNONS

Härliga minpizzor till TV-kvällen! Bilden från Zetas hemsida.

 

ANNONS