News55
Detta är en sponsrad artikel

Njutbar snabbvisit i Köpenhamn!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 26 juli 2017Publicerad: 26 juli 2017

Kunde inte låta bli att slinka in på en av favoritkrogarna i Köpenhamn i dag, under en snabbvisit: Gröften i Tivoli. Och medan Tivoligarden marscherade och tutade utanför krogfönstret landade diverse godsaker på bordet. Sämre kan man må...

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tyckte nog att Gröften levererat bättre tidigare, t.ex. var deras “stjerneskud” (pocherad och friterad rödspätta på toast med kaviar, sparris och majonnässås) den blekaste jag ätit i Danmark – men ovanstående råbiff – med ett par extra äggulor – var oklanderlig, för att inte säga utmärkt. “Den lille” därtill, en Bröndum,  var  förstås också lysande, serverad iskall i flaska som på dansk vis ställs på bordet, så att man kan ta en eller flera till. Herrejösses, hur skulle det se ut i Sverige? Flaskan på bordet – är det ens tillåtet?

Ölen ska inte glömmas: Gröften har hur många sorter som helst, bland dem många från flera av Danmarks stora antal mikrobryggerier. Jag drack en jättegod lager från Jacobsen. Den rekommenderas.

Och servicen var förstås exakt så gemytlig som den är i det här landet – hvergang.

Kommer snart tillbaka!

ANNONS