News55

Så här blev falukorven ÄNNU godare!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 11 juli 2018Publicerad: 11 juli 2018

Ugnsstekt falukorv på traditionellt vis - kan det bli godare? Ja, faktiskt. I kväll lyfte den mot oanade höjder..

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I stället för att, som annars, skära snitt i korven, pilla in lite ost mellan skivorna och spritsa över senap och ketchup skar jag tre cm höga bitar av falukorven, placerade dem bredvid varann i en smörad form, la en klick senap och en klick ketchup på varje bit och toppade med ringar av den goda färsklöken, en äppelskiva och en rejäl skiva ost. Ja, jag hade rester av två olika ostar, som fick trona överst: den syrliga, feta Stureosten och en smakrik emmentaler. In i ugnen, 220 grader i 25-30 minuter, sista minuterna med ovangrillen påslagen.

De blev himmelskt, särskilt med årets bästa mos, gjort på mandelpotatis, smör, mjölk och kryddor. Mandelpotatisen är ju het oslagbar i all matlagning, kokt, råstekt, som pommes frites, i gratäng…

Den här rätten byter jag inte ut mot vilken filé som helst!

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS