Så här blev falukorven ÄNNU godare! - News55
Annons
Annons

Så här blev falukorven ÄNNU godare!

Ugnsstekt falukorv på traditionellt vis – kan det bli godare?

Ja, faktiskt. I kväll lyfte den mot oanade höjder..

Annons

I stället för att, som annars, skära snitt i korven, pilla in lite ost mellan skivorna och spritsa över senap och ketchup skar jag tre cm höga bitar av falukorven, placerade dem bredvid varann i en smörad form, la en klick senap och en klick ketchup på varje bit och toppade med ringar av den goda färsklöken, en äppelskiva och en rejäl skiva ost. Ja, jag hade rester av två olika ostar, som fick trona överst: den syrliga, feta Stureosten och en smakrik emmentaler. In i ugnen, 225 grader i 40 minuter, sista minuterna med ovangrillen påslagen.

De blev himmelskt, särskilt med årets bästa mos, gjort på mandelpotatis, smör, mjölk och kryddor. Mandelpotatisen är ju het oslagbar i all matlagning, kokt, råstekt, som pommes frites, i gratäng…

Den här rätten byter jag inte ut mot vilken filé som helst!

Annons

En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

Arkiv

  1. juli 2018 (5)
  2. juni 2018 (7)
  3. maj 2018 (6)
  4. april 2018 (9)
  5. mars 2018 (10)
  6. februari 2018 (7)
  7. januari 2018 (6)
  8. december 2017 (11)
  9. november 2017 (8)
  10. oktober 2017 (12)
  11. september 2017 (7)
  12. augusti 2017 (9)