Så här blev falukorven ÄNNU godare! - News55
Annons
Annons

Så här blev falukorven ÄNNU godare!

Ugnsstekt falukorv på traditionellt vis – kan det bli godare?

Ja, faktiskt. I kväll lyfte den mot oanade höjder..

Annons

I stället för att, som annars, skära snitt i korven, pilla in lite ost mellan skivorna och spritsa över senap och ketchup skar jag tre cm höga bitar av falukorven, placerade dem bredvid varann i en smörad form, la en klick senap och en klick ketchup på varje bit och toppade med ringar av den goda färsklöken, en äppelskiva och en rejäl skiva ost. Ja, jag hade rester av två olika ostar, som fick trona överst: den syrliga, feta Stureosten och en smakrik emmentaler. In i ugnen, 220 grader i 25-30 minuter, sista minuterna med ovangrillen påslagen.

De blev himmelskt, särskilt med årets bästa mos, gjort på mandelpotatis, smör, mjölk och kryddor. Mandelpotatisen är ju het oslagbar i all matlagning, kokt, råstekt, som pommes frites, i gratäng…

Den här rätten byter jag inte ut mot vilken filé som helst!

Annons


En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

  1. Program Almedalen 2019 27 juni, 2019

Arkiv

  1. augusti 2019 (6)
  2. juli 2019 (8)
  3. juni 2019 (9)
  4. maj 2019 (7)
  5. april 2019 (4)
  6. mars 2019 (7)
  7. februari 2019 (7)
  8. januari 2019 (7)
  9. december 2018 (10)
  10. november 2018 (6)
  11. oktober 2018 (8)
  12. september 2018 (8)