Smörgåstårta är ju toppen! - News55
Annons
Annons

Smörgåstårta är ju toppen!

Gjorde smörgåstårta i dag, för första gången på tio år.

Så roligt det var!

Annons

Lätt är det ju också. Gott bröd, två sorters fyllning och dekor med det man gillar bäst. Här blev det lax, räkor, löjrom och lite ägg.

Fyllning ett: skagenröra. Fyllning två: mosad tonfisk, bostongurka, finhackat ägg, lite finhackat äpple, majonnäs, crème fraiche och dijonsenap.

(Några råd till dig som inte gjort smögåstårta förut: Kantskär brödskivorna. Använd gärna både ljust och mörkt bröd. Och framförallt: gör tårtan en dag i förväg och låt den vila kallt över natten för att bli lite saftig. Dekorera strax före servering).

Det här måste jag göra oftare!

Annons


En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

  1. Program Almedalen 2019 27 juni, 2019

Arkiv

  1. oktober 2019 (2)
  2. september 2019 (5)
  3. augusti 2019 (7)
  4. juli 2019 (8)
  5. juni 2019 (9)
  6. maj 2019 (7)
  7. april 2019 (4)
  8. mars 2019 (7)
  9. februari 2019 (7)
  10. januari 2019 (7)
  11. december 2018 (10)
  12. november 2018 (6)