Spansk påsk: billigt lika gott som dyrt - News55
Annons
Annons

Spansk påsk: billigt lika gott som dyrt

Vad sägs om en liten krogsväng på Gran Canaria?

Tänkte presentera två “nya” restauranger – en superbillig och en lite dyrare.

Båda var i stort sett lika bra.

Annons

Av en perfekt semester begär jag bara två saker: bra väder (dvs. sol och värme) och god mat.

Vädret är ju nästan alltid kanon på södra Gran Canaria, bättre ju lägre västerut på kusten man kommer. Och maten…  – ja om man letar lite kan man hitta relativt bra krogar.

Här i bloggen brukar alltid franska Anno Domini i San Agustin få massor av beröm. Det kvarstår självfallet, bättre finns inte. I december upptäckte vi också ett annat toppställe, Samsara i Meloneras. Att det håller stilen är helt säkert, vi fick inget bord där i påsk, eftersom det var fullbokat fyra veckor (!) framåt.

I stället var det kul att gå på några ställen vi inte kände till tidigare. Många andra har däremot redan hittat det nyöppnade Mediterráneo i San Agustin. Inte konstigt: för futtiga 12.95 euro (c:a 140 kronor) får man:

-En apéritif (husets sangria, gjord med rosévin)

-En stor förrättsbuffé (c:a 30 rätter) med serranoskinka, sallader, kött, fisk, ostar och hembakat bröd)

-Valfri varmrätt   (flamberad oxfilé, grillad tonfisk, sjötunga Walewska m.m.)

-Irish Coffee.

Nästan ofattbart. Även om sjötungan med stor sannolikhet var den vietnamesiska varianten hajmal eller pangasus, som den egentligen heter). Den är långt ifrån en sjötunga men mycket god ändå. Så här serveras den på Mediterráneo:

Smakfullt alltså, inte minst såsen. Och förrättsbuffén var riktigt bra, det här är bara en del av den:

Roligt att kunna äta både billigt och gott ibland!

Ungefär lika bra fast ungefär fyra gånger så dyrt är grillhaket Abrasa, som ligger i den spanska stadsdelen San Fernando. Där fick vi en gambas al ajillo, som slår de flesta; den kallas “premium” och görs på färska räkor, viket är ytterst ovanligt.

På Abrasa är man med all rätt stolt över sina köttbitar med spännande tillbehör. Fast den pommes frites som säljs som hemlagad var en besvikelse. Och en jättebricka med olika grillbitar och grönsaker går på över 300 kronor per person.

Bäst här var – brödet. Ett perfekt vitlöksbröd, gratinerat med ett tjockt lager vitlök, som mixats med smör och persilja, saftigt och smakrikt:

Dyrt och billigt har det handlat om så här långt. Vi avslutar nyttigt, med en elegant och rejäl tallrik sashimi och gröna tillbehör på Sushi Mex i Meloneras. Kommer att minnas den länge!

 

 

 

Annons


En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

Arkiv

 1. juni 2019 (8)
 2. maj 2019 (7)
 3. april 2019 (4)
 4. mars 2019 (7)
 5. februari 2019 (7)
 6. januari 2019 (7)
 7. december 2018 (10)
 8. november 2018 (6)
 9. oktober 2018 (8)
 10. september 2018 (8)
 11. augusti 2018 (7)
 12. juli 2018 (9)