News55
Detta är en sponsrad artikel

Stefans mat del 2: råraka med rom

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 21 apr. 2020Publicerad: 21 apr. 2020

Roliga, enkla rätter... - det är Stefan bra på! Här är hans andra förslag, att roa sig med i karantänstider: frasig råraka med rom och surgrädde.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Stefan Bjur är kompis och mästerkock. Häromdan tipsade han om en matig macka med inlagd strömming, potatisskivor och kaviar-crème fraiche. I dag lockar han med den här läckra rårakan:

I receptet skriver han sikrom. Men självklart går det bra med annan rom. Om du har bunkrat duktigt inför ett längre hemmasittande kanske du har en liten burk löjrom i frysen? Den amerikanska kostar under hundralappen för 80 gram och räcker till två personer. Och i stället för gräddfilen kan man såklart ta crème fraiche eller smetana.

Råraka med sikrom, sur grädde och rödlök

4 personer

8 potatisar medelstora

1 tsk salt

Svartpeppar från kvarnen

Smör till stekning

ANNONS

Riv potatisen medelgrovt och smaksätt med salt och peppar.

Stek i rikligt med smör så att potatisen får ”skärgård”. Dvs. frasiga kanter.

Tillbehör

2 msk finhackad röd lök

2 msk finskuren gräslök

2 msk finskuren dill

1 dl sikrom

1 dl gräddfil

ANNONS

4 rejäla citronklyftor

Servera rårakan rykande het med tillbehören.

Så långt Stefans förslag till förrätt, eller vickning. Nästa gång bjuder han på en finfin varmrätt!

 

ANNONS