News55
Detta är en sponsrad artikel

Till middag i kväll: krokodil!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 18 dec. 2017Publicerad: 18 dec. 2017

Krokodil på julbordet? Knappast va. Men i kväll står krokodil på middagsbordet här på vår spanska semester. Hur det smakar? Ska strax berätta.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hotellet vi bor på heter Lopesan Baobab och ligger på södra Gran Canaria. Baobab är ett träd på den afrikanska savannen, och på det växer frukter som på svenska kallas apbröd.

Apbröd – låter inte särskilt gott, eller hur? Men i hotellträdgården står några stycken och skräpar, de är inte särskilt vackra.

Hotellet är designat i afrikansk stil, och man har Kanarieöarnas enda afrikanska restaurang. Det är där man serverar krokodil.

-Vår storsäljare, berättar kyparen stolt.

Klart man måste prova!

Och in kommer bitar av krokodilkött, tempurafriterade och beledsagade av en sallad som nog ska föreställa afrikansk, samt en – onödigt – stark tomatsalsa.

Krokodilköttet påminner i konsistens om nånting mellan kyckling och marulk, och smaken är inte oäven. Men godast var frityrskorpan.

ANNONS

Det är jättespännande att testa exkotiska maträtter, Men i det här fallet måste jag nog tillstå att jag föredrar falukorv.

ANNONS