News55
Detta är en sponsrad artikel

Toast à la Lindström - mmm...

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 31 mars 2017Publicerad: 31 mars 2017

En varm macka är aldrig fel. Och kallar man den toast så blir det ännu godare. Den här satt som ett skott i krysset i dag!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Min faiblesse för svenska äpplen (se förra inlägget) fick dessutom ny näring när jag blandade små bitar av syrligt äpple i min biff à la Lindström. Som sen serverades på smörstekt bröd med diverse hamburgertillbehör och med ett stekt ägg på toppen.

Vi tar det från början:

Blanda nymald köttfärs med finhackad gul lök, hälften rå och hälften lätt stekt. Tillsätt hackade, inlagda rödbetor, två ägg, kapris, hackad inlagd gurka (bostongurka funkar också), rivet eller hackat syrligt äpple, dijonsenap, några matskedar av spadet från rödbetorna, lika mycket gräddfil, salt och riktigt med vitpeppar. Spetsa också gärna smeten med andra, valfria kryddor och lite soja. Rör snabbt ihop, forma medelstora biffar och stek i smör tills de är aningen rosa i mitten. Servera på stekt vitt bröd och stryk på lite senap, ketchup, HP-sås och hamburgerdressing. Toppa med stekt ägg och komplettera med sallad och tomat.

Rustikt och gott till TV:n. Eller varför inte som kraftfull brunch en lördagsförmiddag när kroppen behöver piggas upp.

Trevlig helg!

ANNONS