Toppkockar kokade gröt för hemlösa - News55
Annons
Annons

Toppkockar kokade gröt för hemlösa

Härlig syn i dag: ett gäng svenska toppkockar bredde skinkmackor och kokade risgrynsgröt för att ge Stockholms hemlösa en något bättre jul.

Snyggt jobbat!

Annons

Det var i Kungsträdgården under tre timmar som bl.a. Alexandra Zazzi, Mathias Dahlgren, Frida Ronge, Paul Svensson, Ulrika Brydling och Magnus Ek lämnade sina skinande restaurangkök för att brassa gröt i en barack i Kungsträdgården.

Idén kom för några år sen från mannen bakom Smaka på Stockholm, Johan Turesson. Och alla råvaror och tillbehör var skänta av generösa leverantörer, så att evenemanget skulle ge maximal utdelning.

En hundralapp fick man ge för gröt, macka och glögg. Över tusen stockholmare handlade sin lunch hos dem och fick livemusik av Lasse Lindbom, Patrik Isaksson, Sussie Tapper med flera på köpet. Många nappade på det generösa erbjudadet “köp en, betala för två”, så Stadsmissionen, som pengarna gick till, fick en rejäl hacka.

Men minst lika viktigt som pengarna är att dagens fina insats av ett tappert gäng i Kungsan också är en påminnelse om att alla inte har möjlighet till ett överdådigt julfirande.

Något att tänka på medan julfrosseriet slår nya rekord.

Annons

Pepparkakan – höjdpunkten i advent!

Har du ätit pepparkaka i dag?

Troligen svarar du ja. Tre miljoner pepparkakor är vad vi sätter i oss från första advent och fram till jul.

Men vilken är bäst? Och hur kommer det sig att man faktiskt blir snäll av pepparkakor? Och är denna goda kaka faktiskt en liten miljöbov?En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

 1. Program Almedalen 2019 27 juni, 2019

Arkiv

 1. februari 2020 (6)
 2. januari 2020 (4)
 3. december 2019 (8)
 4. november 2019 (6)
 5. oktober 2019 (4)
 6. september 2019 (5)
 7. augusti 2019 (7)
 8. juli 2019 (8)
 9. juni 2019 (9)
 10. maj 2019 (7)
 11. april 2019 (4)
 12. mars 2019 (7)