News55
Detta är en sponsrad artikel

Tre goda och busenkla sillar till påsk

Artikelbild
Foto: Ulf Elfving
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 28 mars 2018Publicerad: 28 mars 2018

Det blir enkelt i påsk: inte mer än 4-5 sillsorter ;-) Men ok, om andan faller på kanske vi dubblar... Här är i alla fall tre roliga silltips, så lättlagade att ingen kan misslyckas:

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Laga mat är ju så kul! Men det är naturligtvis helt ok att man gör det lätt för sig emellanåt. Testa de här sillarna: en favorit i repris sen julen 2016, en urgammal klassiker och en som nästan lagar sig själv!

  1. Tryffelsill: Den här föll svärdottern pladask för när julbordet bullades upp för några år sen – och hon är ändå av krögarsläkt…: Blanda ner bitar av väl avrunnen inlagd sill i tryffelmajonnäs, som köps färdig eller som du gör själv av majonnäs, lite crème fraiche och tryffelolja. Om plånboken tillåter, så riv ner lite färsk tryffel. Låt stå kallt över natten.
  2. “Lerpottasill”: Kan göras på flera sätt, det här är ett av de enklaste: Bottna en ugnsfast form med skivor av nykokt potatis. Lägg på bitar eller filéer av matjessill, fortsätt med hackat kokt ägg, hackad gul eller röd lök och dillkvistar. Värm ev. några minuter i ugn eller mikro, häll över skummande, brynt smör och servera genast.
  3. Eriks äpple- och currysill: Jag köpte en burk av Eriks (Lallerstedt) äpple- och currysås och vände ner bitar av matjessill. Lät stå över natten – och det blev SÅ gott! Prova själv, och garnera gärna med strimlor eller tunna skivor av syrligt äpple.

Och nu är vi en liten bit på väg mot en läcker påskbuffé!

Liten skärgårdsbuffé förra året. Med goda sillar, lax, böckling, ost och annat smått och gott…

 

ANNONS