Turkisk kräftpremiär - riktigt bra! - News55
Annons
Annons

Turkisk kräftpremiär – riktigt bra!

Inget går upp mot svenska kräftor. I slutet av augusti.

Här är ett tips på en riktigt fin turkisk variant – i väntan på det stora, inhemska kräftcrescendot om några veckor!

Annons

Ullmos STORA turkiska var en glad överraskning i kväll. Maximalt fullmatade, lättskalade och riktigt goda.

Provade även Pandalus vacpackade turkar häromdan. Ullmos vann klart.

Det finns ju redan svenska, färska i handeln, har absurt nog funnits i två månader. Tycker att det är alldeles för tidigt. Men i slutet av månaden och början av september, och efter den varma sommaren, borde våra egna kräftor ha hunnit få rom och vara helt på topp.

De kinesiska är ofta både välmatade och välsmakande – men vem vet vad vattnet i de kinesiska floderna – med sin omgivning av stora, tunga industrier och utsläpp – innehåller för obehagligheter? (Det gäller nog f.ö. även de amerikanska).

Importörerna påstår att de turkiska kräftorna fiskas i rena, klara bergssjöar. Det tror jag när jag har sett det, men hur som helst är Ullmos stora turkar av båda könen (c:a 20 stycken på ett kilo) riktigt bra!

 

Annons

Iskallt gott i värmen

Pust och puh – men så härligt att få matcha värmen med kylskåpskall gazpacho!

Enkelt och gott. Här är recept – både grönt och rött.



En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

Arkiv

  1. oktober 2018 (4)
  2. september 2018 (8)
  3. augusti 2018 (7)
  4. juli 2018 (9)
  5. juni 2018 (7)
  6. maj 2018 (6)
  7. april 2018 (9)
  8. mars 2018 (10)
  9. februari 2018 (7)
  10. januari 2018 (6)
  11. december 2017 (11)
  12. november 2017 (8)