News55
Detta är en sponsrad artikel

Udda kombo: pilsnerkorv+champagne

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 11 okt. 2019Publicerad: 11 okt. 2019

Korvfestival i fiskets huvudstad - hur skulle det gå? Alldeles utmärkt visar det sig! Göteborgarna frossar i korv i helgen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Eriksbergshallen är plats för två dagars korvfestival nu i helgen. Där lanserar man den nya kombon champagne och pilsnerkorv, kränger korvtröjor, visar hur korven kan vara ett klimatföredöme och närapå tvångsmatar besökarna med korv i överväldigande mängder.

Korvakademien som startade festivalen har numera övrlåtit den till två unga och pigga entreprenörer från Stockholm.

Nyfikenheten var påtaglig före den nya festivalens debut i Göteorg. Hur skulle man klara konkurrensen med västkustens alla delikatesser: fisk, räkor, krabba, musslor…?

Men det gick alltså jättebra redan första dagen.

Och man ska verkligen inte skämmas för att äta korv. Det menade dietisten och författaren Kajsa Asp Jonsson, som hävdade att korv med rätt tillbehör  – grönsaker, rotfrukter, baljväxter m.m. – är näringsvärdig och bra mat. Och den prisbelönta korvmakaren  Birgitta Starck från Stensåkra berättade om hållbarhetsarbetet i korvfabriken, man återvinner energi på effektivt sätt, planerar och förkortar transporterna och använder bara närproducerade råvaror.

Nya grepp i korvbranschen hittar man också på festivalen: Bullens klassiska pilsnerkorv serveras med – champagne!

 

ANNONS

Senare års ambition att ta vara på allt från djuret går igen hos korvmakarna också. Det här märket stoltserar med att allt på grisen utom knorren (skinka, bog, filé, hals. allt) tas med i korvsmeten:

Korvkläder är också en hit i år. Bland annat verkar göteborgarna gå igång på den här t-shirten, där stans stolthet, guden Poseidon som står på Götaplatsen, på en tröja försetts med en varmkrov i ena näven och en senapsburk i den andra:

Korvakademiens preses Christina Möller gillade den här:

Själv bär hon vid högtidliga tillfällen sin unika korvklänning:

Årets korvkrog ligger också i Göteborg; i dag fick gänget bakom restaurang Oceanen ta emot priset för att de serverar “goda korvar i lekfulla konstellationer”.

Göteborgs korvfestival fortsätter och avslutas under lördagen.

ANNONS

 

ANNONS