News55
Detta är en sponsrad artikel

Vad händer, SJ? Trerätters på tåget: lantpaté och varm lax i vitvinssås!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 22 okt. 2019Publicerad: 22 okt. 2019

Kors i taket! En utmärkt trerättersmiddag på SJ-tåget från Göteborg. Med VARM huvudrätt, för första gången på flera år. Vad är det som håller på att hända?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hade beställt dagens rätt till sittplatsen, 145 kronor. Väntade på den vanliga kalkonsalladen eller vad det nu skulle bli. Men det blev höstens överraskning!  En bricka kom in med tre rätter: lantpaté med murklor och cumberlandsås, varm laxfärserad fiskrullad med vitvinssås och potatismos och en brownie till kaffet. Bregott, bröd och riktiga bestick. Alltihop riktigt gott. Där bredvid en liten lapp med texten: “Vi genomför just nu ett test med varm mat i 1 klass på denna resa. Berätta gärna vad du tycker, mejla oss på mat&[email protected]”.

Visst ska jag mejla! Och tacka för maten. Och böna om att det inte stannar vid ett test! För ska vi åka mer tåg i framtiden – och det ska vi ju absolut! – vill vi också kunna äta gott. Och varmt.

SJ, SJ, gamle vän – som det hette i visan – du har tydligen diskret smugit igång den nya matpolicyn.  Men snälla vännen, varför så blygsam? Låt det inte stanna vid en tyst försöksverksamhet! Upp med hakan och självförtroendet, och gör reklam för den välkomna satsningen!

Här fick du lite hjälp…

SJ:s vd Crister Fritzson har sagt upp sig och slutar i vår, men är det här ett av hans sista chefsbeslut, skapar han ett eftermäle som resenärerna kommer att niga, bocka och tacka varmt (!) för!

ANNONS