Världens sämsta grillkock - News55
Annons
Annons

Världens sämsta grillkock

Jag är tammefan världens sämsta grillkock. I kväll blev det katastrof.

Ernst,  eller vem som helst – hjälp!

Annons

Hade förberett en lysande middag. Tre fina förrättskanapéer: hemgjord skagen, dansk currysill och inlagd sill med rå äggula.

Till varmrätten: en vass, vitöksstark tzatziki, råstekt mandelpotatis med brynta, nyplockade kantareller (två timmars jobb för lika många liter svamp…), smakrika ingelstorpstomater och härlig ruccolasallad.

Och så hade jag köpt de ljuvligaste griskotletter med fin marmorering och rejäl fettkappa från den lokala gårdsbutiken. Samt öppnat amaronevinet.

Vilken fest det skulle bli!

Allt var under total kontroll när pricken skulle sättas över i. Kotletterna skulle grillas varsamt över fin glöd. Jag la på dem, oljade och kryddade, och gick in för att kolla tillbehören.

Kom ut efter tre minuter. Halvmeterhöga lågor slog upp från grillen. Kotletterna brann som Eldkvarn. Jag kastade mig över dem med en stekspade och försökte vända de redan förkolnade fläskbitarna. Brände fingrarna.

Det blev kremerad gris med – i och för sig läckra – tillbehör. Ingen hit kan jag lova.

I alla möjliga kåserier, även i den här spalten, har jag skojat med kompisen Ove, som somnade vid grillen en midsommarafton och lämnade efter sig små kolbitar i stället för välgrillad karré.

Nu säger jag bara: kom igen, Ove! Allt är förlåtet! Du är bara näst sämst på att grilla!

Och hörni, kolla på Blocket i morron. Där kommer det att säljas en nästan ny grill. Billigt.

 

Annons

OBS: Detta skrevs före nya attentatet i Frankrike

Ett hemskt sammanträffande. Hyllningen till Frankrike på nationaldagen skrevs timmarna innan attentatet i Nice kablades ut över världen. Efter det har vi ännu ett skäl att stå upp för Frankrike.

———-

14 juli, Frankrikes nationaldag. Inte så värst mycket väsen om den här hemma i år.

Men själv blir jag lyrisk. Sitter i fantasin på ett kafé i Paris. Eller en bykrog i Normandie. Eller en strandservering i Cannes. Eller…En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

Arkiv

 1. maj 2019 (6)
 2. april 2019 (4)
 3. mars 2019 (7)
 4. februari 2019 (7)
 5. januari 2019 (7)
 6. december 2018 (10)
 7. november 2018 (6)
 8. oktober 2018 (8)
 9. september 2018 (8)
 10. augusti 2018 (7)
 11. juli 2018 (9)
 12. juni 2018 (7)