Världens sämsta grönsaksodlare? - News55
Annons
Annons

Världens sämsta grönsaksodlare?

Kolla! Det här blev årets skörd av morötter i mitt två kvadratmeters trädgårdsland.

Och det är bara en del av årets grönsaksfiasko. Rädisorna ruttnade bort. Dillen syntes överhuvudtaget inte till. Och sockerärterna – ett tiotal – blev som små träbitar. Var finns ni: Ernst, Victoria Skoglund, Tareq Taylor, Bosse Rappne. Micael Bindefeld, alla grönfingrade trädgårdsmonster som får allting att gro, växa och prunka? Kan nån av er förbarma sig och rycka ut till århundradets mest misslyckade odlare?

 

Annons

20160914_163936

Årets skörd…

Alltså, jag har luckrat, gödslat, vattnat och pysslat sen i våras. Plockat ogräs, kupat och snackat snällt med varenda presumtiv planta, med vartenda litet strå som tittade fram i maj-juni och som skulle bli ett prunkande, överdådigt trädgårdsland.

Det blev – ingenting.

Nån som känner igen sig? Nån som inser att nästa år står man där igen med fröpåsar och matjord och gödsel och spade och kratta och drömmer om de där svällande gurkorna, ymniga salladshuvudena och kraftfulla morötterna. Och man brinner av entusiasm. För att sen inse att drömmarna sakta suddas ut och spricker framåt höstkanten. Precis som varje år.

Kan nån säga vad jag gör för fel?

PS: Moroten var i alla fall god.

 

Annons

Krabborna är här – bästa skaldjuret? Ät naturell eller i förförisk stuvning…

Hurra, hurra, krabborna är här! Och nu kan vi njuta av det matigaste och enligt många godaste och mest prisvärda skaldjuret i två månader framåt.

Det är nästan löjligt – som med alla skaldjur – att göra nåt annat än att äta krabban färsk, kall, kokt, utan andra tillbehör än möjligen rostat bröd och en god majonnäs – men har du gjort det några gånger så testa de varianter som kommer här!

Årets mest spännande natt…

Spänningen går nästan att ta på: i trolska vatten i Bergslagen har kräftburarna sänkts ner för ett par timmar sen. Känslan att vänta på gryningen och under tiden fantisera om stora, fina fångster är magisk.En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

 1. Program Almedalen 2019 27 juni, 2019

Arkiv

 1. maj 2020 (8)
 2. april 2020 (7)
 3. mars 2020 (8)
 4. februari 2020 (7)
 5. januari 2020 (4)
 6. december 2019 (8)
 7. november 2019 (6)
 8. oktober 2019 (4)
 9. september 2019 (5)
 10. augusti 2019 (7)
 11. juli 2019 (8)
 12. juni 2019 (9)