News55
Detta är en sponsrad artikel

Vilka makalösa små mästerkockar!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 24 maj 2017Publicerad: 24 maj 2017

Vilken planet kommer de här ungarna från? Kvällens semifinal i Sveriges unga mästerkock på TV4 var en uppvisning i gastronomi  på så hög nivå att man knappt trodde sina ögon. Av 8-12-åringar!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

När man själv stått i köket i ett halvsekel blir man ju alldeles matt när man känner sig utskåpad av barn, som skapar de mest makalösa kreationer.

Men man blir glad, förstås. För tänk vilka ungar det finns! Här har vi den glada, pigga Julia, den charmiga, uttrycksfulla Svea och det lilla, lilla trollet Vincent, man älskar dem allihop efter att ha umgåtts med dem på onsdagskvällarna i ett par månader.

Till finalen nästa vecka gick den prydlige Walter och den ödmjuke Tupac. Den senare fick beröm i kväll för att ha gjort uppläggningar som till och med övertrumfade proffset Tina Nordströms och kontrade med ett snyggt “förlåt, Tina!”.

Barn säger både bra och roliga saker. Som det här, när det inledande temat var romantik: “Om jag varit kär? Aldrig, jag orkar inte! Jag spelar fotboll i stället…”.

Eller: “Vi lägger lammracksen med benen omlott, så ser det ut som om de kramar varann!”.

Det är förstås lite speciella barn som  TV4 vaskat fram med stor skicklighet till de här programmen. För man kan väl knappast tro att alla ungar i tio-tolvårsåldern är fullfjädrade kockar. Däremot kan man gissa, och hoppas, att alla deras jämnåriga som tittar upptäcker hur kul och viktigt det är med matlagning.

I finalen om en vecka ska småknattarna Walter och Tupac tävla i att laga helstekt blodduva. Herrejösses!

 

ANNONS