Vilken fest: oxfilé med vitlökssmör! - News55
Annons
Annons

Vilken fest: oxfilé med vitlökssmör!

Ska vi festa i helgen?

Oxfilé provencale är bara SÅ gott! Med mycket vitlökssmör…

 

Annons

Ja, jag vet att man ska dra ner på köttätandet. Men nån gång måste man väl få synda. Och när det bara mörknar och blir kallare behöver man pigga upp sig.

En enklare festrätt är det svårt att hitta. Och vill man att det ska låta ännu festligare kan man snobba med att använda det franska namnet Coeur de filet provencale…

Köp 200 gram filé per person, finns nästan alltid till extrapris. Hest en marmorerad, välhängd bit. Salta, peppra rejält och bryn den runt om i smör. Ställ in i ugnen på 200 grader och ta ut den när innertemperaturen är 55 grader, om du vill ha den medium. Lägg folie över och låt den vila 10 minuter (temperaturen går upp ett par grader). Skär upp i fina bitar och lägg dem på råstekt potatis. Servera med hemgjort vitlökssmör och ett kraftigt rödvin.

Vill man göra det ännu enklare för sig kan man låta bli att bryna köttet och bara salta, peppra och ställa in i ugnen.

Svårt att misslyckas med denna goda klassiker, Och gästerna kommer garanterat att njuta!

Annons


En blogg för oss som älskar mat

Här bjuder jag på en härlig buffé av allt som har med mat att göra – från recept och tips för dig som står vid spisen till inspiration från världens alla kulinariska hörn.

Gotta dig i nyheter på matområdet, råd och rön kring produkter och redskap, restaurangbesök och torghandel. Och givetvis, en hel del naggande goda recept.

God läsning!
/Ulf Elfving

  1. Program Almedalen 2019 27 juni, 2019

Arkiv

  1. augusti 2019 (6)
  2. juli 2019 (8)
  3. juni 2019 (9)
  4. maj 2019 (7)
  5. april 2019 (4)
  6. mars 2019 (7)
  7. februari 2019 (7)
  8. januari 2019 (7)
  9. december 2018 (10)
  10. november 2018 (6)
  11. oktober 2018 (8)
  12. september 2018 (8)