Cay Bond: Mode & Design är populärare än politik i London - News55
Annons
Annons

Cay Bond: Mode & Design är populärare än politik i London

Trots allt politiskt spektakel i London sjuder den jättestora staden av kreativitet och skaparanda när det gäller form och design. Just nu pågår säsongens presentationer av alla skapelser.

Annons
Annons

British Fashion Council å ena sidan står bakom London Fashion Week som förutom att visa etablerade modedesigners också presenterar nyutexaminerade talanger från skolor som Central Saint Martin, Royal College of Art m.fl. Å andra sidan möbler och annan design som organiseras av London Design Festival i samarbete med British Land som samtidigt hedrar och firar de formgivare som tillfört ny innovativ form till designvärlden.

London Design Medal delas ut för 5:e året i rad i september. För att se alla alster och låta sig inspireras måste man ta sig kors och tvärs över staden, till bla, Pimlico, Shoreditch, Paddington, West Kensington, Chelsea, Victoria till olika kulturplatser, studios och butiker. Som exempelvis Farrow & Ball på Fulham Road med sina läckra nya färger i serien Colour by Nature. Stadens alla kvarter med kulturbyggnader är involverade vilket inneburit att designturismen ökat och blivit nyfiken på alla nya kvarter där man visar nya idéer kring inredning.

Här frodas även underbart kulinariska krogar och caféer. Ett modernt dragplåster för en ny designturism! Anrika Victoria & Albert Museum, som är känt för att inhysa form och design, bjuder i år  på att vara mötesplats för LDF. En win-win för alla!

Annons
Annons

Jag närvarade bl.a vid en oerhört intressant presentation om hur biologiska lösningar av material i kläddesign lämpar sig i klimatförändringar. Suzanne Lee från Biofabricate har forskat i ämnet i 20 år, och kunde presentera spännande lösningar. Hon är också mentor till Linda Nurk en designer från Stockholm som har experimenterat och deltar i en utställning om sammanhanget med
poetiskt vackert material.

V&A är omtyckt av många och ett mycket välbesökt museum som i veckan öppnade en sensationellt bra utställning av Tim Walker: WONDERFUL THINGS. Han är en av världens bästa fotografer inom mode och känd för sin fantasi och sin inspiration ur olika sagovärldar. Han är en av favoriterna till amerikanska Vogues ikoniska chefredaktör Anna Wintour, som var på plats på pressöppningen. Utställningen passade in som handsken i samband med att modevisningsdagarna precis slutat men med världens moderjournalister och annat folk ännu på plats. Alla kunde notera att de senaste skapelserna var livs och naturbejakande.

Det engelska modet följer klimatregler samtidigt som de älskar fantasi och bejakar romantiken. Allt är hantverksmässigt och med det förtydligar man en respekt för engelska klassiker.

Victoria Beckham, Erdem Moraliouglu, Amanada Wakeley, Halpern, Anya Hindmarch, Simone Rocha, Christopher Kane, JW Anderson, Roksanda, Temperley London var bara några
av de kreatörer som visade på catwalken. Alla älskar sitt Grand Brittain, det syns i deras kreationer!

Populära erfarna tankar

 1. Välkommen till News55 - nyhetsportalen för dig med livserfarenhet

  Jag och min kollega Fredrik Lundberg startade News55 som en reaktion på den åldersfixering som...

  Artur Ringart
 2. Då bestämde jag mig - inte en jul till med familjen

  Veckorna före jul infann sig en porlande, pirrande känsla av förväntan. Adventskalendern hängde...

  Christina Kellberg
 3. Den sanna historien om ”bapelsin gubbjävel”

  Skrönor kan vara kul – eller ganska jobbiga. Själv har jag dragits med några stycken i uppemot...

  Ulf Elfving
 4. Den osminkade sanningen om Sveriges Radio

  Sveriges Radios nittioårsjubileum väcker många känslor. Inte bara hos våra läsare utan även h...

  Artur Ringart
 5. Ulf Elfvings 10 underbara skäl att älska Thailand

  Varför älskar vi Thailand? Herregud, vilken dum fråga jag ställer! Det finns hur många svar som...

  Ulf Elfving
Visa fler erfarna tankar
Annons
Annons
Läs nästa artikel Cay Bond: Mode & Design är populärare än politik i London Cay Bond: Mode & Design är populärare än politik i London