News55
Detta är en sponsrad artikel

Nu lanserar vi News55 Resa - för dig som vill uppleva mer

Artikelbild
Artur Ringart
Artur Ringart
Uppdaterad: 02 feb. 2016Publicerad: 02 feb. 2016

Vi reser mer än någonsin. Till utlandet, men också inom Sverige. När man dessutom går i pension, eller av andra skäl skär ned på sitt arbete, finns mer tid över för annat. Och då ligger resande i topp för vad vi vill ägna den nya fritiden till.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Just nu är flera av mina närmaste vänner på resa. Några har sökt sol och värme i Thailand. Andra söker detsamma på Kanarieöarna. Ytterligare ett gäng är på den spanska solkusten och försöker att bättra på sin golf.

      LÄS MER: Allt fler svenska pensionärer flyr till värmen

Själv har jag redan planerat in en sommarresa till Gotland. Men höstens traditionella golfresa med gubbarna står också på reseschemat. Det är artonde året som vi tio, numera gubbar, reser tillsammans och svingar klubbor på en solig green.

Och på samma sätt gör “kvinnogäng” eller gäng där både åldrar och kön är blandade. Det vill säga reser tillsammans, aktiverar sig, upptäcker, umgås. Golf, meditation, stadsvandring … allt är möjligt. Och oftast roligare om man är fler. (Även om jag också känner dem som gärna åker helt allena och trivs som fiskar i vattnet med det).

      LÄS MER: Rekordår för turismen

Oavsett form brukar varje resa ge upplevelser och minnen för livet.

Utbudet av resor och teman för resor ökar hela tiden. På News55 samarbetar vi med flera spännande researrangörer och har tidigare bland annat skrivit om kryssningar i medelhavet med MSC Cruises, som lockar allt fler. I skrivande stund berättar vi också om Temaresors kulturresa till ett Spanien som nog få känner till.

      LÄS MER: Sex världsunika platser i Spanien du inte får missa

ANNONS

Men man kan också cykla till vingårdar i Frankrike, vandra i de Österrikiska alperna, åka skidor i Åre, bestiga Afrikas högsta berg, åka på “long stay” eller “short stay”, ta en kryssning på Östersjön eller åka på singelresa, ägna sig åt yoga i Indien, shoppa i Paris (om man har råd) eller åka till Mumindalen i Åbo med barnbarnen. För att nämna några alternativ. Att det inte saknas resmål, det är ett som är säkert.

Utbuden på resor har exploderat. Vi är nyfikna och hungriga på nya upplevelser. Därför kommer vi på News55 framöver att ägna mer uppmärksamhet åt just det här. Det gör vi på den här sidan.

Där kan ni ta del av reportage, få tips och inspiration liksom bidra med egna erfarenheter. Och eftersom allt fler är måna om att resan ska vara trygg och säker kommer vi också att lägga ett extra fokus på det.

Jag och redaktionen hoppas att ni ska uppskatta vår resesida. Läs, bli inspirerad och kom gärna med egna tips och synpunkter. Som sagt är vi gärna många på resan!

      FÅ TIPS OCH BLI INSPIRERAD: Besök News55 Resa

Du som har News55:s app – glöm inte att uppdatera den så att du kan ta del av nya News55 Resa även där.

ANNONS