Hela den här sidan är en annons

5 tips för en bättre spaupplevelse

Tänk dig att du efter en lång och hektisk arbetsvecka kan ta dig till en plats där allt handlar om att njuta. En plats där du med gott samvete kan koppla av, sänka dina skuldror och låta alla sinnen ställa in sig på att bara må bra. Här är de bästa tipsen för att du ska få maximal njutning under ditt spabesök.

1. Ge dig själv tid – innan behandlingen

Försök att vara på plats åtminstone tjugo minuter innan din behandling. Det ger dig tid att komma in i den rätta sinnesstämningen. Oavsett om ditt spabesök är bokat för en heldag eller för en timme, är det värt att ta vara på den där stunden innan, för att känna dig avslappnad och redo.

2. Låt mobilen vara helt avstängd

Du är på spa för total avkoppling. Se till att inget hindrar dig från att bara fokusera på att njuta av din spaupplevelse. Om du har mobilen på finns det risk att du blir frestad att svara på samtal eller meddelanden. Ta istället chansen att koppla bort vardagsstressen och unna dig att få gå på spa helt ostört.

3. Undvik koffein och för mycket mat

Drick helst inte kaffe precis innan din behandling. Koffeinet kan göra att du får svårt att slappna av i kroppen. Detsamma gäller mat. Ät något om du känner dig hungrig, men undvik att bli för mätt då det kan kännas obehagligt om du till exempel ska ta en helkroppsmassage.

4. Var inte blyg

Din spaterapeut har sett det mesta och kommer varken bry sig om du har celluliter, finnar eller håriga ben. En helkroppsmassage kan däremot vara lättare att utföra utan bh-band eller smycken i vägen, men om du på något sätt känner dig obekväm ska du absolut inte vara nervös för att säga det. Det är din upplevelse som är viktigast.

5. Rusa inte tillbaka till vardagsstressen

Nordic Choice Hotels erbjuder många typer av spahotell – vid havet, i fjällen och i storstäderna. Vill du ha en weekend som är helt dedikerad till avslappning finns spadestinationerna Stenungsbaden Yacht Club och Strömstad Spa. Men glöm inte bort att du kan kombinera din nästa storstadsweekend med en avslappnande behandling. På både Clarion Hotel Sign och Clarion Hotel Stockholm bor du mitt i centrala Stockholm, men med fullutrustade spaavdelningar, som en undangömd oas där du kommer bort från storstadspulsen.

Här hittar du din favorit bland spahotellen.