Hela den här sidan är en annons

Därför är långkryssningar mer populära än någonsin

Detta är ett samarbete med Birka Cruises: Det blir allt mer populärt med så kallad “hemester” – att semestra i närområdet, och intresset för långkryssningar har aldrig varit så stort som nu! Ett slående exempel på detta är Birka Cruises succéartade långkryssningar till det populära resmålet Höga kusten.

Vad är drömsemestern för dig? Är det att vakna upp på ett nytt resmål varje dag? Att njuta av god mat och underhållning? Att ge sig ut på äventyr på egen hand eller i grupp? Oavsett vad behöver du inte längre resa över halva jorden för att uppleva den – äventyret finns närmare än du anar.

“De vita fläckarna på Sverigekartan lockar”

– När Thailand och Kanarieöarna börjar kännas som mammas gata så lockar kanske de vita fläckarna på Sverigekartan ännu mer, säger Marcus Hammarström, marknadschef på Birka Cruises.

Ja, att utforska sitt närområde på semestern blir allt mer populärt och intresset för Birka Cruises långkryssningar har aldrig varit så stort som nu! Varje sommar kastar Birka Cruises loss på lite längre upptäcktsresor på mellan två till fyra dygn. Fartyget avgår direkt från centrala Stockholm till resmål som Höga Kusten, Lübeck, Köpenhamn, Gotland, Bornholm och Tysklands riviera.

Sålde slut på bara några dagar

Förra sommarens satsning på långkryssningar till Höga Kusten sålde slut på bara några dagar och på grund av den stora efterfrågan utökas resorna med tre vandringskryssningar till Höga Kusten, Härnösand och Luleå nästa sommar, i samarbete med rundresearrangören TEMA.

En av de som var med på premiärkryssningen till Höga Kusten är Lin Kraft och hennes man Ola.

– Det är ett trevligt alternativ att se flera platser utan att behöva packa upp och ner och köra bil långa sträckor. Nu kunde vi båda njuta av färden, utsikten, god mat och dryck, säger Lin Kraft.

”Vi bara älskar däck tio”

För Lin Kraft är långkryssning ett bra alternativ för de som vill uppleva flera resmål och samtidigt ha det lugnt och bekvämt ombord. Hennes bästa kryssningstips är däck tio.

– Vi bara älskar däck tio, Terrassen och den nya vinbaren. Skön lounging som funkar före, efter eller mellan måltider. Långkryssningsmenyerna var komponerade med omtanke och höll riktigt hög klass.

På de olika resmålen erbjuder Birka Cruises 30 välarrangerade utflykter – allt från stadsvandringar i Visby till cykelturer i Köpenhamn. Du väljer den utflykt som passar dig bäst.

– Det är ett bra upplägg för stoppen iland. Både för den som vill utforska på egen hand eller följa med på arrangerad utflykt. Under timmarna till havs är det skönt att kunna relaxa – läsa en bok och bara vara, säger Lin Kraft.

Intresset för långkryssningar ökar markant

Men det är inte bara kryssningarna till Höga Kusten som är populära. På Birka Cruises har man märkt att intresset för alla långkryssningar har ökat markant de senaste två åren. Enligt Marcus Hammarström handlar det om något som vi inte har mycket av idag, nämligen tid.

– En orsak är att resenärerna får mycket upplevelser för pengarna. Tid är den nya valutan och då är det lyxigt att under några dagar uppleva flera olika resmål samtidigt som du kopplar av.

– Att åka direkt från centrala Stockholm och slippa flyga runt halva jordklotet för att kryssa är en stor fördel. Intresset för närproducerade resor ökar. Det exotiska finns närmare än vi tror, avslutar Marcus Hammarström.

 

Birka Cruises långkryssningar 2017

 • Höga Kusten med strandhugg i Härnösand och Luleå, 3 dygn: 12-15/6, 22-25/6, 27-30/6.
  Pris från3 150:- per person inkl halvpension.
 • Nyhet! Lübeck med Hamburg samt Gotland och Bornholm,4 dygn: 4-8/6 och 14-18/8
  Pris från 4 225:- per person inkl halvpension.
 • Tysklands Riviera med Warnemünde samt Gotland och Bornholm, 4 dygn: 6-10/7. Pris från4 225:- per person inkl halvpension.
 • Weekend i Visby, 2 dygn: 21-23/7. Pris från2 100:- per person inkl halvpension.
 • Underbara Köpenhamn med Gotland och Bornholm, 4 dygn: 30/7-3/8. Pris från4 200:- per person inkl halvpension.
 • Nyhet! TEMAs vandringskryssning till Höga Kusten med Luleå, 3 dygn: 12-15/6, 22-25/6, 27-30/6.
  Pris: 7 100:-/person inkl helpension, TEMAs reseledning, vandringar
 • TEMAs cykelkryssning till Köpenhamn med Gotland och Bornholm, 4 dygn: 30/7-3/8. Pris 8 600:-/person inkl helpension, TEMAs reseledning, cykelutflykter, utrustning

För mer information läs här.