Så fick Ulla, 62, oväntad hjälp - News55

Hela den här sidan är en annons

Så fick Ulla, 62, oväntad hjälp

Det är både tidskrävande och tröttsamt att hålla koll på hur man ska ta sina läkemedel, när man ska ta dem och vilka tabletter man ska ta vid samma tillfälle. Med Apotekets nya tjänst Dospac blir det enklare att ta dina läkemedel så att du kan lägga din tid på roligare saker istället.

Apotekets nya tjänst DosPac förenklar din vardag med alla mediciner som du ska ta. Du ska inte behöva känna att det är krångligt att ta dina mediciner. Det finns ju så många andra roliga saker du vill hinna med att göra.

Apoteket organiserar dina mediciner

Hur mycket har jag kvar av medicinen? När ska jag ta den? Var hämtar jag ut den? Flera som använder DosPac upplever att de fått bättre koll på hur och när de ska ta sina mediciner och istället för att sitta en söndag och planera veckans medicinering, kunna lägga den tiden på något annat. Tjänsten är lika enkel som genialisk.

Ulla, 62 år, berättar hur DosPac har underlättat hennes vardag:
– Jag brukade sitta på söndagar och planera den kommande veckans medicinering, dag för dag. Det var något jag var tvungen att göra och som jag inte fick eller kunde hoppa över. När jag började med Apotekets tjänst insåg jag hur enkel min vardag kunde vara. Det känns både tryggt och otroligt bekvämt!

Hon fortsätter:
– Speciellt påtagligt kunde det vara när barnbarnen kom förbi och hälsade på när jag satt mitt uppe i sorterandet av medicinerna. Då var det inte lätt alla gånger, berättar hon och skrattar till.

DosPac är en tjänst som passar dig som tar läkemedel dagligen. Alla dina mediciner packas i dospåsar som är tydligt märkta med dina personuppgifter, vad påsarna innehåller och när medicinerna i varje påse ska tas. På så vis organiserar Apoteket dina mediciner åt dig så att du kan vara säker på att du tar rätt läkemedel, vid rätt tidpunkt, i rätt mängd, varje dag. Eftersom DosPac endast innefattar den mängd medicin som du förbrukar leder det i sin tur till att onödigt läkemedelssvinn minskar.

Så fungerar DosPac

Du börjar med att logga in med mobilt BankID och anmäler dig till DosPac. En farmaceut kontrollerar om dina förskrivna läkemedel lämpar sig för DosPac (vissa mediciner som är ljuskänsliga kanske inte kan skickas i dospåsar) samt gör en läkemedelsavstämning med dig och din läkare. Din DosPac levereras till ditt närmsta apotek och du kan även välja att få paketet hemskickat direkt till dörren eller till ditt närmsta postombud. Tillsammans beslutar ni om när du får din första leverans. Innan ordern går iväg fotograferas varje påse så att du kan vara helt säker på att innehållet i varje påse stämmer.

Lägg din tid på roligare saker istället

Med tjänsten DosPac behöver du inte längre besöka Apoteket för att plocka ut varje enskilt recept. Nu får du dina mediciner för två, tre eller fyra veckor samtidigt. Allt är redan organiserat och det gör att du kan lägga din tid på roligare saker istället.

 

 

 Apotekets nya tjänst DosPac®

  1. Logga in med mobilt BankID på apoteket.se/dospac
  2. Fyll i anmälan och skicka den
  3. En farmaceut kontaktar dig inom kort
  4. Din DosPac levereras till ditt apotek

Läs mer och anmäl dig till DosPac här