Det är inte bara människor med full rörelseförmåga som älskar att resa - News55
Annons
Annons

Det är inte bara människor med full rörelseförmåga som älskar att resa

Med en son i rullstol och pensionerade föräldrar med hjärtproblem insåg Sebastien Archambeaud att det inte fanns några smidiga sätt att söka semesterboende anpassat till personer med begränsad rörlighet. Han såg därför till att skapa en digital plattform i detta syfte.

Annons
Annons

– Det är inte bara människor med full rörelseförmåga som älskar att resa, säger Sebastien Archambeaud, till News55.

Med reseportalen Handiscover, hoppas Sebastien Archambeaud kunna samla så många boenden som möjligt, anpassade till olika nivåer av rörlighet.

Lusten att resa försvinner inte

Sebastien Archambeaud har själv en son med en muskelsjukdom som kräver användning av rullstol sen några år tillbaka. Det var via resorna med sonen och med sina föräldrar – pensionärer med hjärtproblem – som Handiscover föddes.

–  Jag har insett problematiken med att hitta lämpligt boende för personer med begränsad rörlighet, säger han och förklarar att lusten att resa och upptäcka nya städer och miljöer inte bara försvinner för att man når en viss ålder eller drabbas av begränsad rörlighet.

– Men de flesta semesterboenden tar inte hänsyn till det.

Gruppen äldre med begränsad rörlighet ökar

Då befolkningen blir allt äldre ökar även gruppen med personer som på grund av stigande ålder får begränsad rörlighet. När det är dags att boka semesterboende saknas ofta viktiga detaljer för den som har begränsad rörlighet.

Annons
Annons

– Man vet inte om semesterboendet har tillräckligt bred badrumsdörr för en rullstol att kunna komma igenom, hur höga trösklarna är eller hur många trappsteg det är upp till entrén. Därför krävs det i dag mycket tidskrävande research innan man hittar rätt.

Vad har du fått för feedback sedan lanseringen?

– I och med att vi själva tillhör målgruppen har vi haft lite försprång då vi vet att produkten behövs. Men det är jättekul att se att alla vi träffar – bland annat handikapporganisationer, assistansbolag, pensionärsorganisationer och värdar – inser nyttan av tjänsten då ingen gör något liknande än.

Hur ser framtiden ut för Handiscover?

– Först en lansering i Sverige och Storbritannien. Sen är tanken att rulla ut i Europa då vi redan har sidan på fem språk och även en hel del traffik från USA.

SÅ GÅR DET TILL

Genom ett unikt klassificeringssystem i tre steg kan användarna välja boende som fungerar med nivån av rörlighet:

Du kan gå, även i trappor. Boendet har maximalt 15 trappsteg.

Du kan klara ett steg i taget. Boendet är delvis tillgängligt och kan passa vissa rullstolsanvändare.

Du behöver ett fullt anpassat boende. Passar rullstolsanvändare.

Annons
Annons
Läs nästa artikel Det är inte bara människor med full rörelseförmåga som älskar att resa Det är inte bara människor med full rörelseförmåga som älskar att resa