Carola skippar julturné - bjuder hem publiken - News55
Annons
Annons

Carola skippar julturné – bjuder hem publiken

Carola Häggkvist beskriver sig som en nomad i juletid. I 35 år har hon turnérat runt i landet.

2018 gör hon däremot tvärtom – och låter publiken komma hem till henne.

Här kan jag vara fri, säger Carola till TT.

Annons
Annons

Carola Häggkvist har släppt jullåt på jullåt och har flitigt besökt olika platser i landet med sina decemberkonserter. I år stannar hon där hon är. Den 23 november kommer träladan i Steninge slottsby fyllas av jullåtar, när Carola inviger byggnaden som konsertlokal med konsertserien “Jul med Carola”.

I parken bredvid ligger hennes egen bostad.

Det är en unik plats. Just det och att vi får komma till en slottsmiljö ute på landet, så nära Stockholm, där det både finns julmarknad och julbord om man vill. För mig är det en dröm som blir sann, berättar Carola Häggkvist några minuter efter att hon klippt det röda bandet för att signalera att byggnaden är invigd.

Ladan rasade

Till en början var det tänkt att det skulle bli sex konserter med “Jul med Carola”, men nu avslöjar hon att ytterligare en konsert kommer att släppas. Med sig på scenen har hon de musiker hon tidigare turnérat med, samt gospelkören By Grace.

Man kommer att få höra mina största julklassiker, som “Himlen i min famn” och låtar från min senaste platta “Drömmen om julen”, lite gospel och några favoritlåtar, berättar Carola Häggkvist.

Hon började undersöka möjligheterna för den k-märkta ladan för ungefär ett år sedan. Den är inte isolerad, men värmerör ska rädda publiken från den värsta vinterkylan.

Annons
Annons

Vi har försökt att behålla det genuina, det måste vara springor i den för att den inte ska rasa, den är stor som en hangar, en katedral, och sedan har vi den här fina väggen som nästan ser ut som ett kyrkfönster, säger hon och pekar mot den bortre väggen, där scenen också är planerad att stå.

Hon berättar även att ladan faktiskt har fallit ihop en gång tidigare, för över 100 år sedan – något det inte finns risk för nu.

Dela sorgen

Inom en nära framtid kommer Carola att släppa en ny singel, men i sin kommande konsertserie är det bara julmusik som får plats – om hon inte får känsla för någonting mer.

Jag tror att jag har sjungit “Evighet” någon gång, den kan man göra väldigt vacker och himmelsk beroende på hur man arrangerar. Jag har också sjungit “Allt kommer bli bra, mamma” när min mamma gick bort 2004. Det är många som kan känna den där känslan av saknad och sorg i juletider, då kan man dela den erfarenheten, säger Carola Häggkvist.

Senaste nytt

 1. 15:30 Två tonåringar åtalas för våldtäkt på skola

  Två tonårspojkar åtalas för våldtäkt mot två minderåriga personer på ett skolområde i Väs...

 2. 15:35 Makedonien ska rösta om namnbyte

  Parlamentet i Makedonien inledde på måndagen debatt om planerna på att byta namn till Nordmakedon...

 3. 15:27 Amnestyutredare skenavrättad i Ingusjien

  Oleg Kozlovskij var utsänd av Amnesty International för att övervaka demonstrationer i Ingusjien...

 4. 15:25 "Vår tid är nu" etta på tv-toppen

  SVT:s historiska generationsdrama “Vår tid är nu” tronar vidare på tv-toppen med näs...

 5. 15:21 Amy Winehouses liv blir film

  Amy Winehouses liv ska skildras på vita duken i en kommande spelfilm om den brittiska sångerskan...

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel Carola skippar julturné – bjuder hem publiken Carola skippar julturné – bjuder hem publiken