Duplantis tvåa i DL-tävlingen i Monaco - News55
Annons
Annons

Duplantis tvåa i DL-tävlingen i Monaco

Armand Duplantis slutade tvåa i Diamond League-tävlingen i Monaco. Den svenske stavhoppsstjärnan var felfri fram till och med 5,92 – men kunde inte rå på polacken Piotr Lisek som visar storform och klarade 6,02.

Han hoppar perfekt för andra veckan i rad, säger Duplantis.

Annons
Annons
FriidrottTT

Armand “Mondo” Duplantis var felfri och i delad ledning fram till och med 5,92. Men på 5,97 kom första rivningen, medan konkurrenten Piotr Lisek fortsatte att segla över ribban i första försöket.

Duplantis valde att spara sina två återstående hopp till 6,02 – en höjd som Lisek återigen tog i första. Duplantis rev sitt första försök på höjden, och även det andra – även om ribban såg ut att tveka om huruvida den verkligen skulle falla ner. Men det gjorde den och Duplantis dunkade handen i mattan i besvikelse.

Jag har inte sett reprisen, men det kändes väldigt nära. Jag kände det som att jag var helt över ribban, så höjderna finns där. Jag är inte orolig över att jag kan hoppa högt, säger 19-åringen i TV4.

“Mondo” slutade tvåa i tävlingen och fick återigen se sig slagen av Lisek som så sent som förra veckan tog över världsårsbästat från Duplantis, ett årsbästa och personbästa som Lisek nu putsade med ytterligare en centimeter till 6,02.

Det var en galen tävling, han (Lisek) gör inga misstag och hoppar perfekt för andra veckan i rad. Men det kändes bra och säsongen är fortfarande lång, säger Duplantis.

Annons
Annons

Erika Kinsey var den andra svenska deltagaren i Monaco, men tävlingen blev kort för höjdhopparen. Kinsey, som har hoppat 1,96 i år, rev ut sig redan på 1,90 och var märkbart frustrerad efteråt.

Det här är första tävlingen som jag känner mig i form, och så blir det årssämsta. Resultatet känns inte som kroppen känns. Det är små detaljer och man blir så frustrerad, men det är bara att ladda om, säger hon till TV4.

Senaste nytt

 1. 16:54 Miljoner indier drabbade av översvämningar

  Monsunregn har gjort att miljoner människor blivit strandsatta i nordöstra Indien på grund av öv...

 2. 16:55 Flicklaget som vill lyfta fotbollen i Indien

  Att vara tjej och spela fotboll i delstaten Nagaland i Indien kan vara svårt. Sällan får de stöd...

 3. 16:52 Kinesisk konstnär fick rätt mot bilföretag

  Bilföretaget Skandinavisk motor (SMC) döms att betala 1,75 miljoner danska kronor (motsvarande n...

 4. 16:55 Lägenhet helt utbränd – familj omhändertagen

  Det har brunnit i ett flerfamiljshus i Tanumshede, rapporterar lokala medier. Polis, räddningstjän...

 5. 16:49 Google stoppar annonser från biljettsajt

  Google har stängt av biljettsajten Viagogo som annonsör. Det Schweizregistrerade företaget, som s...

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel Duplantis tvåa i DL-tävlingen i Monaco Duplantis tvåa i DL-tävlingen i Monaco