Duplantis tvåa i DL-tävlingen i Monaco - News55
Annons
Annons

Duplantis tvåa i DL-tävlingen i Monaco

Armand Duplantis slutade tvåa i Diamond League-tävlingen i Monaco. Den svenske stavhoppsstjärnan var felfri fram till och med 5,92 – men kunde inte rå på polacken Piotr Lisek som visar storform och klarade 6,02.

Han hoppar perfekt för andra veckan i rad, säger Duplantis.

Annons
Annons
FriidrottTT

Armand “Mondo” Duplantis var felfri och i delad ledning fram till och med 5,92. Men på 5,97 kom första rivningen, medan konkurrenten Piotr Lisek fortsatte att segla över ribban i första försöket.

Duplantis valde att spara sina två återstående hopp till 6,02 – en höjd som Lisek återigen tog i första. Duplantis rev sitt första försök på höjden, och även det andra – även om ribban såg ut att tveka om huruvida den verkligen skulle falla ner. Men det gjorde den och Duplantis dunkade handen i mattan i besvikelse.

Jag har inte sett reprisen, men det kändes väldigt nära. Jag kände det som att jag var helt över ribban, så höjderna finns där. Jag är inte orolig över att jag kan hoppa högt, säger 19-åringen i TV4.

“Mondo” slutade tvåa i tävlingen och fick återigen se sig slagen av Lisek som så sent som förra veckan tog över världsårsbästat från Duplantis, ett årsbästa och personbästa som Lisek nu putsade med ytterligare en centimeter till 6,02.

Det var en galen tävling, han (Lisek) gör inga misstag och hoppar perfekt för andra veckan i rad. Men det kändes bra och säsongen är fortfarande lång, säger Duplantis.

Annons
Annons

Erika Kinsey var den andra svenska deltagaren i Monaco, men tävlingen blev kort för höjdhopparen. Kinsey, som har hoppat 1,96 i år, rev ut sig redan på 1,90 och var märkbart frustrerad efteråt.

Det här är första tävlingen som jag känner mig i form, och så blir det årssämsta. Resultatet känns inte som kroppen känns. Det är små detaljer och man blir så frustrerad, men det är bara att ladda om, säger hon till TV4.

Senaste nytt

 1. 00:40 Två skadade i bilolycka utanför Åsele

  Två personer har skadats i en bilolycka i Åsele kommun, skriver Aftonbladet. Larmet om olyckan d...

 2. 23:58 Hallenius debuterade i Apoel – vann i CL-kval

  Linus Hallenius har tävlingsdebuterat för Apoel FC – och det blev seger direkt för den förre S...

 3. 23:41 Nilsson Lindelöf tillbaka i träning

  Manchester Uniteds norske tränare Ole Gunnar Solskjær kan pusta ut.

 4. 23:21 Kraftiga reaktioner på israeliska rivningar

  De fem EU-länderna i FN:s säkerhetsråd – däribland de två permanenta medlemmarna Frankrike oc...

 5. 23:12 Blodbrist i Göteborg efter våg av knivdåd

  Sjukvården i Göteborg lider brist på blod. En av anledningarna är den senaste tidens allvarliga...

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel Duplantis tvåa i DL-tävlingen i Monaco Duplantis tvåa i DL-tävlingen i Monaco