Engelska Isak-hyllningen: "Lurig och snabb" - News55
Annons
Annons

Engelska Isak-hyllningen: “Lurig och snabb”

I helgen kan Alexander Isak debutera i La Liga med Real Sociedad. En av alla försvarare som Isak kommer att möta under säsongen är Atlético Madrids Kieran Trippier – och engelsmannen är beredd.

Han är lurig och snabb, säger Trippier.

Annons
Annons
FotbollTT
Kieran Trippier, engelsk landslagsback i Atlético Madrid, hyllar Alexander Isak. 'Han är en talang och en som du måste vara beredd på', säger Trippier.

Kieran Trippier, engelsk landslagsback i Atlético Madrid, hyllar Alexander Isak. “Han är en talang och en som du måste vara beredd på”, säger Trippier.

Precis som Alexander Isak gör Kieran Trippier sin första säsong i spanska ligan. Den engelske landslagsmannen är ny i Atlético Madrid efter att ha lämnat Tottenham i somras.

Den 14 september ställs debutanterna mot varandra när Real Sociedad tar emot Atlético. Med Alexander Isak som forward och Kieran Trippier som högerback är chansen stor att de hamnar i dueller på planen.

“Lurig och snabb”

Och trots att de har tillbringat sina karriärer i olika delar av Europa säger sig den nio år äldre Trippier ha någorlunda koll på den 19-årige svensken, som lämnade tyska Dortmund i juni.

Han är lurig och snabb. Jag såg… jag kan inte minnas vilken match det var förra säsongen men du vet, det är många kvalitetsspelare i ligan, men han är en talang och en som du måste vara beredd på, säger Kieran Trippier till TT.

Och beredd kommer han att vara.

När vi möter dem kommer jag att hålla ögonen öppna. Det är många bra spelare i ligan men vi har scouter som hjälper oss att vara redo. Vi har ett jättebra försvar och ett jättebra lag så jag tror att det kommer att gå väldigt bra för oss, säger han.

Annons
Annons

Kieran Trippier är något så sällsynt som en engelsman i La Liga. Han är den enda engelska spelaren i ligan och den första någonsin att representera Atlético Madrid.

Men varför är det så få engelsmän som tar chansen utanför de brittiska öarna egentligen?

Jag vet inte riktigt. Jag råder engelska spelare att spela utomlands. Det är en fantastisk möjlighet och lär dig nya saker. Det är en annan miljö, andra tränare och en annan spelstil, säger Trippier.

Kanske är det så att spelare inte vill komma ur den där bubblan med att spela i England. Men för mig var det inga problem.

Märklig fjolårssäsong

Förra säsongen tillbringade 28-åringen i Tottenham. Han gick in i den med ett framgångsrikt VM i ryggen men skador och svag form gjorde snabbt att säsongen inte blev som önskat. I stället blev det en märklig sådan, säger han.

När jag tittar tillbaka är jag ändå glad att jag gick igenom det för det gör att jag kan hantera situationen bättre om det skulle ske igen. Jag är glad att den säsongen är över och väldigt glad över att vara här.

TT: Varför lämnade du?

Av flera anledningar. Det var det rätta tillfället och det är ett bra lag som jag har kommit till. Jag har alltid velat spela utomlands och jag ville inte låta den här möjligheten glida ifrån mig.

TT: Känner du att du har något att bevisa?

Annons

Nej, det tycker jag inte. Jag vill bara njuta av min fotboll och det kommer jag att göra här. Som jag sade, det är ett nytt steg och en ny utmaning. Jag vill bara göra det så bra jag kan för mina lagkamrater och min klubb, och förhoppningsvis nå mycket framgång.

Senaste nytt

 1. 22:55 Dackarna seriesegrare för andra året i rad

  Dackarna hade redan säkrat en direktplats till semifinalerna i elitserien i speedway. I sista grund...

 2. 22:47 Plan nödlandade på Sturup efter rökutveckling

  Ett flygplan som lyfte från Köpenhamns flygplats Kastrup fick nödlanda på Sturup utanför Malm...

 3. 22:44 AIK illa ute i EL-kvalet – föll mot Celtic

  AIK höll ut i en halvlek. Sedan kom fallet. Den regerande svenska mästaren föll med 0–2 borta m...

 4. 22:34 Flicka allvarligt skadad av dörr på varuhus

  En fyraårig flicka skadades allvarligt när hon fick en ytterdörr över sig på ett byggvaruhus i...

 5. 22:27 First Aid Kit hyllar David Berman

  Svenska indiefolkduon First Aid Kit har släppt två nya låtar som en hyllning till nyligen avlidne...

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel Engelska Isak-hyllningen: “Lurig och snabb” Engelska Isak-hyllningen: “Lurig och snabb”