Expert: Kan leda till spelarflykt - News55
Annons
Annons

Expert: Kan leda till spelarflykt

Uefas beslut att stänga av Manchester City från Champions League-spel är ett hårt slag mot klubben — och kan leda till att både tränaren Pep Guardiola och stjärnspelare hoppar av, enligt fotbollsjournalisten Olof Lundh.

Det är en varning till andra klubbar, säger han.

Annons
Annons
FotbollTT
Annons
Annons

Olof Lundh, journalist på TV4:s Fotbollskanalen, tror inte att sista ordet är sagt i fallet med Manchester City och Uefa, till stor del eftersom klubben ägs av shejk Mansour som ingår i Förenade arabemiratens kungafamilj.

Klubben ägs av en mäktig familj som är van vid att få precis som den vill. De bedyrar sin oskuld. Jag tror att det kommer bli en oerhört tuff kamp mellan Uefa och Manchester City, säger Lundh.

Det skulle inte heller förvåna mig om Manchester City skulle kunna tänka sig att lämna idrottsjuridiken och gå in i den riktiga juridiken.

Mycket pengar på spel

Lundh beskriver beslutet som “väldigt hårt”. Champions League-spel ger nämligen stora, och nödvändiga, intäkter för klubbarna. Men avstängningen kan också leda till att klubben inte längre är en attraktiv arbetsgivare.

Tränaren Pep Guardiola vill knappast träna ett lag som inte får spela i CL på två år. Detsamma med spelare, de vill ju spela i de bästa turneringarna. Det är klart att det kan leda till spelarflykt, säger Lundh.

Tvunget att agera

Han tror att Uefa kände sig tvunget att agera med tanke på att dokumenten hade läckt, men också att beslutet ska ses som en varning till andra klubbar. Det är däremot oklart om det kommer få några vidare konsekvenser.

Det är svårt att säga om det kommer få en direkt effekt för fotbollen, den har en förmåga att komma över det mesta som sker. Det bara växer och växer, och marknadskrafterna är så starka. Det är möjligt att klubbar med utländska ägare blir försiktigare och inte satsar så våldsamt mycket pengar, säger Lundh.

Senaste nytt

 1. 07:44 Torka hotar dricksvattnet – län får miljonstöd

  Torka och vattenbrist har ställt till det på flera håll i Sverige senaste åren och klimatförän...

 2. 07:45 Inga flaggor när kunglig favoritson fyller 60

  Den skandalomsusade prins Andrews 60-årsdag är blott ännu en påminnelse om den minst sagt turbul...

 3. 07:45 Högt uppsatt Putin-rådgivare får sparken

  Rysslands president Vladimir Putin har sparkat en av sina högst uppsatta rådgivare, Vladislav Surk...

 4. 07:45 Virusfartyg töms – Japans regering kritiseras

  Kryssningsfartyget blev ett flytande fängelse. Nu är lättnaden stor när passagerare börjar läm...

 5. 07:38 Stor ökning i antalet strejkdagar

  Runt 7 500 arbetsdagar förlorades på grund av strejker och lockouter i fjol, rapporterar Ekot.

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel Expert: Kan leda till spelarflykt Expert: Kan leda till spelarflykt