Fjärde raka bortasegern för HV71 - News55
Annons
Annons

Fjärde raka bortasegern för HV71

Uppdaterad: 2019-10-19 22:20

HV71 tog fjärde raka bortasegern efter 3–1 mot Örebro.  Och Joakim Andersson hittade målet och såg till att bryta sin förra klubbs rekordlånga segertrend i SHL.

Vi har mycket potential i det här laget och jag är rätt övertygad om att vi kommer växa och växa under den här säsongen, säger han till TT.

Annons
Annons
IshockeyTT

I torsdags tog HV71 till sist två poäng efter straffdramat mot Malmö. Och på lördagskvällen ställdes Joakim Anderssons lag inför en ny tuff bortamatch mot Örebro som tack vare senaste bortasegern mot Linköping tangerade klubbrekordet med fem raka trepoängare i SHL.

Det slutade med att HV71 tog fjärde bortasegern i följd i Behrn arena där närkegänget vunnit fyra raka segrar i oktober.

Vi tog ledningen rätt tidigt i matchen och för oss var det skönt att kunna hålla ut och ta en seger. Vi har ju haft ledningen i två matcher i rad innan den här och sedan tappat den, säger HV-centern Joakim Andersson.  

Omdiskuterat mål

Efter knappt tre minuter inledde centern Linus Fröberg målskyttet när han avslutade ett vackert HV-anfall och smällde in pucken bakom målvakten Dominik Furch som inte hann med i sidledsförflyttningen.  

Inför förra säsongen lämnade Jocke Andersson Örebro för HV71 och i periodens sista sekund upprörde han sin förra hemmapublik när han gjorde sitt fjärde mål för säsongen.

Den NHL-meriterade centern jobbade in 2–0 på en retur i powerplay – fullträffen blev omdiskuterad då örebroarna ansåg att Andersson skulle ha varit inne och stört hemmamålvakten.

Annons
Annons

Jag vet inte varför det inte ska vara mål. Jag slår ju på pucken och sedan slår jag en gång till men då har ju pucken redan glidit förbi målvakten. Och jag är ju aldrig inne med skridskorna (i målgården). Visst, jag slår ju med klubban, men får man inte slå med klubban i målgården?

“Det var planen”

Två minuter in i andra perioden svallade känslorna på nytt i en fullsatt Behrn arena när hemmalaget fick ett mål bortdömt då Linus Öberg tryckt in pucken med handen. Upprörda örebroare ville dock få det till att HV-målvakten Hugo Alnefelt själv skulle ha skickat vidare pucken i mål. Annars hände inte speciellt mycket i anfallsväg i andra perioden som förblev mållös.

TT: Ni har ju som sagt tappat två raka ledningar mot Färjestad och Malmö – vad sa ni till varandra inför tredje perioden?

Vi ville ju givetvis spela anfallshockey och hålla djup i deras zon för att ta udden ur deras attackvilja. Det var ju vår plan, sedan vet jag inte om vi lyckas så bra med det.

Nej, Örebro skapade en hel del lägen i tredje perioden och lyckades till sist också luckra upp HV:s tighta box när forwarden Joonas Rask snärtade in reduceringen i powerplay. Men Oscar Sundh satte till sist stopp för Örebros stora offensiv när han i slutsekunderna skickade in 3–1 i öppen bur.  

Senaste nytt

 1. 12:15 Man döms för dråp på sin sjuka hustru

  Den svårt sjuka kvinnan önskade ett avslut på sitt liv. Hennes man hävdar att han agerade i en n...

 2. 12:05 Polisen slår till mot flyende aktivister

  Tiotals demonstrerande som försökt fly från det ockuperade universitetet i Hongkong har gripits...

 3. 12:00 Nedåt på börsen – SEB lyfter

  Stockholmsbörsen inleder veckan med fallande kurser. Vid klockan 11.50 har OMXS-index sjunkit 0,3 p...

 4. 11:55 Våldet i Hongkong kan ställa in lokalval

  I helgen är det tänkt att Hongkongborna ska gå till ett viktigt lokalval. Men i ljuset av de vål...

 5. 11:52 Kataloniens ledare ställs inför rätta

  Spänningarna stiger på nytt i Katalonien där regionpresidenten Quim Torra i dag ställs inför r...

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel Fjärde raka bortasegern för HV71 Fjärde raka bortasegern för HV71