Grönt ljus för La Liga-start i början av juni - News55
Annons
Annons

Grönt ljus för La Liga-start i början av juni

Uppdaterad: 2020-05-23 15:50

Herrarnas La Liga kan återupptas den andra veckan i juni. Från och med måndagen den 8 juni är det grönt ljus för tävlingsmatcher, meddelar Spaniens premiärminister Pedro Sánchez.

Annons
Annons
FotbollTT-AFP-Reuters

Den spanska fotbollssäsongen avbröts den 12 mars på grund av coronapandemin. Nyligen lättades restriktionerna något och de två högstaligorna på herrsidan – La Liga och La Liga 2 – har kunnat återuppta lagträningar i grupper om max tio personer.

Nu verkar också tävlingsmatcher vara nära förestående. Spaniens premiärminister Pedro Sánchez meddelade i ett tal på lördagen att “det värsta ligger bakom oss” och att La Liga kan starta om den andra veckan i juni, alltså som tidigast måndagen den 8 juni.

Tiden är kommen för att återuppta många av våra dagliga aktiviteter. La Liga kan vara tillbaka från och med den 8 juni, sade Pedro Sánchez.

Kan starta 12 juni

Beskedet talar för att regeringen kommer att godkänna att lagen får återgå till normal lagträning från och med nu på måndag, för att möjliggöra två veckors ordentliga förberedelser inför omstarten.

Det faktiska datumet för den första matchen efter uppehållet kan mycket väl bli några dagar senare än den 8 juni. La Ligas ordförande Javier Tebas har tidigare sagt att han hoppas att spelet ska vara i gång den 12 juni.

Annons
Annons

Elva omgångar återstår och planen är att säsongen ska vara färdigspelad i slutet av juli. Matcherna kommer att behöva spelas både på vardagar och helger, och spelare kommer att testas för det nya coronaviruset dagen före match. Man kommer också att ta tempen på spelarna innan de tillåts gå in på arenan.

Hårt drabbat

Damernas La Liga återupptas inte. Redan i början av maj meddelade man att ligan avslutas och den avbrutna säsongen tog därmed slut för CD Tacóns svenska landslagsduo Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani.

Premiärminister Sánchez poängterade dock att de lättade restriktionerna även gäller andra pausade idrottsevenemang.

Spansk fotboll har en enorm följarskara men det är inte det enda evenemanget som kommer att återstarta, sade Sánchez.

Spanien är ett av de länder som har drabbats hårdast av det nya coronaviruset. Fler än 28 000 människor har dött och över 234 000 har konstaterats smittade.

Den senaste tiden har det dagliga antalet döda sjunkit sakta men säkert och under fredagen registrerades 56 dödsfall. I storstadsområden som Madrid och Barcelona planerar man att lätta på restriktionerna från och med måndag, och då tillåta folksamlingar på upp till tio personer.

Senaste nytt

 1. 03:04 Över 12 000 får lämna Boeing

  Flygplanstillverkaren Boeing drar åt svångremmen efter coronakrisen och flygstoppet för modellen...

 2. 03:00 Fjällräddare varnar för tunna isar

  Det varma och fina vårvädret lockar ut folk på svaga isar, larmar polisens fjällräddare, som nu...

 3. 02:56 Välkänd journalist kvar i algeriskt häkte

  En domstol i Algeriet avslog på onsdagen den välkände journalisten Khaled Drarenis yrkande om att...

 4. 02:27 Ny USA-lag mot Kinas behandling av muslimer

  USA:s kongress har röstat igenom ett lagförslag som innebär sanktioner mot kinesiska politiker so...

 5. 01:24 Trump hotar med order mot Twitter

  Donald Trump kommer inom kort att skriva under en presidentorder om sociala medier. Det uppger Vita...

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel Grönt ljus för La Liga-start i början av juni Grönt ljus för La Liga-start i början av juni