Guide: Ski Tour lördag - News55
Annons
Annons

Guide: Ski Tour lördag

I dag inleds Ski Tour 2020 i Östersund. Och för den som vill se stjärnskottet Frida Karlsson i den svensknorska touren gäller det att passa på.

Annons
Annons
SkidorTT

Vad: Ski Tour 2020, etapp 1 och 2, 10/15 km fristil, individuell start.

Var: Östersund.

När: damernas 10 km startar klockan 13.30, herrarnas 15 km startar 16.00.

Tv/radio: SVT/SVT Play och P4 Radiosporten.

Upplägget: Ski Tour 2020 är en ny tävling som ska lyfta världscupprogrammet under en annars mästerskapsfri säsong. En liknande tour hölls i Kanada för fyra år sedan. Den svensk-norska touren inleds i Östersund och Åre, varpå den fortsätter med en etapp över gränsen, från Storlien till Meråker, innan det hela avslutas i norska Trondheim.

Vad står på spel: 300 världscuppoäng tilldelas totalvinnaren i touren, vilket gör tävlingen till en viktig del i den totala världscupen. Dessutom får vinnaren en prischeck på närmare en halv miljon svenska kronor (47 000 schweiziska franc).

Favoriter: Norges Therese Johaug och Rysslands Alexander Bolsjunov tog hem Tour de Ski, och duon toppar också den totala världscupen med god marginal. De får åter bära favoritskapet. På damsidan är det svårt att se någon riktig utmanare över en hel tour, men en som hoppas ge Johaug en match är Sveriges Ebba Andersson. Bland herrarna är den främsta utmanaren norrmannen Johannes Høsflot Klæbo, som är tillbaka efter en fingerskada.

Annons
Annons

Frida Karlsson, då?: Det svenska stjärnskottet, som slog igenom med tre medaljer på VM i fjol, är med i touren. Men trots att hon imponerade i sin comeback i Falun förra helgen – Karlsson kom tillbaka från ett långt uppehåll av hälsoskäl – vill landslaget skynda långsamt. Karlsson kör därför bara de två första etapperna på touren, i Östersund.

Svenska truppen: damer: ​Ebba Andersson, Anna Dyvik, Charlotte Kalla, Frida Karlsson, Moa Molander Kristiansen, Emma Ribom, Evelina Settlin, Jonna Sundling, Linn Svahn, Linn Sömskar; herrar: ​Jens Burman, Martin Bergström, Calle Halfvarsson, Johan Häggström, Teodor Peterson, Filip Danielsson, ​Marcus Ruus, Daniel Richardsson, Viktor Thorn, Karl-Johan Westberg.

Senaste nytt

 1. 07:44 Torka hotar dricksvattnet – län får miljonstöd

  Torka och vattenbrist har ställt till det på flera håll i Sverige senaste åren och klimatförän...

 2. 07:45 Inga flaggor när kunglig favoritson fyller 60

  Den skandalomsusade prins Andrews 60-årsdag är blott ännu en påminnelse om den minst sagt turbul...

 3. 07:45 Högt uppsatt Putin-rådgivare får sparken

  Rysslands president Vladimir Putin har sparkat en av sina högst uppsatta rådgivare, Vladislav Surk...

 4. 07:45 Virusfartyg töms – Japans regering kritiseras

  Kryssningsfartyget blev ett flytande fängelse. Nu är lättnaden stor när passagerare börjar läm...

 5. 07:38 Stor ökning i antalet strejkdagar

  Runt 7 500 arbetsdagar förlorades på grund av strejker och lockouter i fjol, rapporterar Ekot.

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel Guide: Ski Tour lördag Guide: Ski Tour lördag