Häckens Yasin segerskytt med hjälp av stolpen - News55
Annons
Annons

Häckens Yasin segerskytt med hjälp av stolpen

Det var stolparna kväll på Hisingen när Häcken tog emot Kalmar. Stolpe ut för Kalmar vid två tillfällen. Och stolpe ut till Häckens Ahmed Yasin som kunde slå in segermålet i öppen bur.

Man har gjort snyggare mål i karriären, men mål är ändå mål, säger en lycklig segerskytt till TT:

Annons
Annons
FotbollTT

Det var två starka lag som ställdes mot varandra på Bravida när vårsolen sakta sänkte sig över Hisingen. Topplaget Häcken mot Kalmar som bara har förlorat en enda match i årets allsvenska. När slutsignalen ljöd efter nittio minuters batalj stod Häcken som segrare med matchen enda mål. Även om Kalmar vann stolpträffarna med 2–1.

Vi får vara tacksamma. Vi har stolparna med oss, marginalerna var sannerligen på vår sida, konstaterar Häckens tränare Andreas Alm efteråt.

Retur i öppet mål

Upprinnelsen till segermålet var en löpboll från inbytte Mervan Celik fram till Karl Arkivuo på vänstersidan i den 67:e minuten. Han slog in bollen centralt där Alexander Jeremejeff vände runt på en femöring och sköt. Bollen träffade bortre stolpen och Ahmed Yasin kunde lätt slå returen i öppet mål.

Det var oerhört skönt att göra första målet för säsongen, säger Yasin efteråt.

Men stolpträffen från Jeremejeff var alltså inte kvällens enda. Kalmar var nära vid två tillfällen att få till ett ledningsmål.

I 22:a minuten letade sig bollen, efter en dubbelhörna, fram till Kalmars Nils Fröling som satte huvudet till. Men bollen träffade stolpen. Chansen uppstod snabbt och Fröling fick inte riktigt träff med skallen.

Klockrent i stolpen

Annons
Annons

I andra halvlek var det dags igen. I en tilltrasslad situation i straffområdet letade sig bollen ut till Viktor Agardius på vänstersidan som drog till ett pressat skott med vänsterfoten. Bollen tog klockrent i stolpen bakom målvakten Peter Abrahamsson och studsade ut.

Jag var nervös över att det skulle bli ett mål där, erkänner Yasin.

I stort var matchbilden sig inte riktigt lik på Bravida. Kalmar lyckades i stort detronisera Häckens vanligen så kreativa anfallsspel.

Jag är nöjd med vår insats. Häcken kommer inte åt oss. Vi stänger av deras centrala mittfält, analyserar Kalmartränaren Magnus Pehrsson efteråt.

Andreas Alm vill ändå se till det positiva.

Jag är glad att vi hade ett ganska OK försvarsspel. Och vi är nöjda med att vi klarade av att hålla nollan även om vi hade hjälp av stolparna.

Nyckelspelare borta

Och just försvarsspelet var värt att notera. Häckens redan sargade försvarslinje fick ytterligare en smäll när Joona Toivio tvingades kliva av i 38:e minuten. Sedan tidigare var två nyckelspelare borta, skadade Rasmus Lindgren och avstängda Godswill Ekpolo. Nu fick Johan Hammar kliva in som ersättare i det centrala försvaret.

Baksidan lår på Toivio. Det brukar betyda att man missar ett par veckor i alla fall, suckar Alm.

Senaste nytt

 1. 13:40 Hundratals firade ful frisyr

  I helgen samlades hundratals välfriserade personer i belgiska Boussu för en festival tillägnad de...

 2. 13:35 Kropp hittad i sjö i Nacka

  En kropp har hittats i vattnet i Järlasjön i Nacka.

 3. 13:11 Skitig Pattinson i "Lighthouse"

  I skräckfilmen ”The lighthouse” befinner sig Robert Pattinson ljusår från flickdrömsrollen i...

 4. 13:08 Svensktoppen: Avicii tar över förstaplatsen

  Avicii och Aloe Blacc puttar ned John Lundvik, som kom sexa i Eurovision Song Contest i går, från...

 5. 13:05 Ingen världscupcomeback för förkyld Rissveds

  Jenny Rissveds, OS-guldmedaljör i mountainbike 2016, skulle ha gjort comeback i världscupen i dag...

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel Häckens Yasin segerskytt med hjälp av stolpen Häckens Yasin segerskytt med hjälp av stolpen