I dag får Asap Rocky sin dom - News55
Annons
Annons

I dag får Asap Rocky sin dom

I dag klockan 14 tillkännages domen mot hiphopstjärnan Asap Rocky. Artisten står åtalad för misshandel efter ett bråk i centrala Stockholm den 30 juni.

Annons
Annons
NöjeTT
Asap Rocky och hans advokat Slobodan Jovicic i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt.

Asap Rocky och hans advokat Slobodan Jovicic i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt.

För snart två veckor sedan släpptes Asap Rocky på fri fot och lämnade Sverige, men det är i dag som artistens öde avgörs på riktigt. Klockan 14 meddelar Stockholms tingsrätt sin dom.

Förutom Asap Rocky är ytterligare två män åtalade för misshandel efter samma händelse. Åklagare Daniel Suneson har yrkat på att alla tre ska dömas till sex månaders fängelse. Männens försvarare hävdar däremot att deras klienter agerade i nödvärn och att de inte har gjort sig skyldiga till misshandel.

Asap Rocky släpptes den 2 augusti efter den sista förhandlingsdagen i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt. Han hade då suttit i drygt en månad i Kronobergshäktet i Stockholm, och flög samma kväll hem till USA. I söndags gjorde han sitt första scenframträdande efter frisläppandet, när han spelade på Real Street Festival i Kalifornien. Han kommenterade då tiden i häktet.

“Otäck upplevelse”

Jag vill bara säga att det jag var med om var galet. Ni kan inte ens förstå hur glad jag är över att vara här. Det var en otäck upplevelse, sade han enligt radiostationen KRRL.

Artisten uppmanade också sina fans att be för honom.

Förhoppningsvis, med Guds dom, är jag inte skyldig, sade han enligt KRRL.

Annons
Annons

Flera rättsexperter som TT har talat med anser att det faktum att artisten försattes på fri fot indikerar att han inte kommer att bli frihetsberövad på nytt, även om rätten anser att han har gjort sig skyldig till misshandel.

Efter att tingsrätten upphävde häktningsbeslutet så får man väl tolka det som om det finns två rimliga alternativ vid en fällande dom: att det blir villkorlig dom plus böter, eller ett kortare fängelsestraff som då anses vara avtjänat i och med tiden i häktet, sade Dennis Martinsson, doktor i straffrätt vid Stockholms universitet.

Asap Rocky kan dömas hårdast

Om det blir en fällande dom kan det däremot bli så att artisten får det hårdaste straffet av de tre tilltalade. Åklagaren har sagt att om någon ska dömas hårdare så är det Asap Rocky, eftersom det finns en film som visar hur artisten kastar målsäganden till marken.

Asap Rocky ska enligt sin turnéplan återvända till Norden redan denna vecka – på fredag ska han spela på Blockfest i finländska Tammerfors.

Senaste nytt

 1. 22:55 Dackarna seriesegrare för andra året i rad

  Dackarna hade redan säkrat en direktplats till semifinalerna i elitserien i speedway. I sista grund...

 2. 22:47 Plan nödlandade på Sturup efter rökutveckling

  Ett flygplan som lyfte från Köpenhamns flygplats Kastrup fick nödlanda på Sturup utanför Malm...

 3. 22:44 AIK illa ute i EL-kvalet – föll mot Celtic

  AIK höll ut i en halvlek. Sedan kom fallet. Den regerande svenska mästaren föll med 0–2 borta m...

 4. 22:34 Flicka allvarligt skadad av dörr på varuhus

  En fyraårig flicka skadades allvarligt när hon fick en ytterdörr över sig på ett byggvaruhus i...

 5. 22:27 First Aid Kit hyllar David Berman

  Svenska indiefolkduon First Aid Kit har släppt två nya låtar som en hyllning till nyligen avlidne...

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel I dag får Asap Rocky sin dom I dag får Asap Rocky sin dom