Ingen prinsesstitel för Meghan Markle - News55
Annons
Annons

Ingen prinsesstitel för Meghan Markle

Om en vecka gifter sig den amerikanska skådespelaren Meghan Markle med Storbritanniens prins Harry. Markle ger upp både karriär och privatliv när hon kliver in i det brittiska hovets regelstyrda tillvaro.

Annons
Annons

Nästa lördag, den 19 maj, gifter de sig i Windsor Castle väster om London – efter att brittisk press redan rapporterat om alla tänkbara detaljer kring paret i månader.

Markle kommer inte att kunna lägga till prinsessa före sitt förnamn, det får bara kvinnor som är födda in i kungafamiljen göra. Hennes officiella titel blir i stället troligen “Hennes kungliga höghet prinsessan Henry av Wales”. Men om drottning Elizabeth erbjuder prins Harry ett hertigdöme kommer Meghan Markle att få titeln hertiginna.

Slutade blogga

Prins Harrys blivande fru har inför bröllopet tvingats bli brittisk medborgare och har döpts in i statskyrkan The Church of England, av respekt för drottningens roll som kyrkans överhuvud.

Som icke folkvalda representanter för landet får medlemmarna i den brittiska kungafamiljen inte uttala sig politiskt i offentligheten. Markle har redan börjat ligga lågt genom att sluta blogga och radera sitt Instagram-konto.

Hon låter sig köpas helt av det kungliga maskineriet, kommenterar Graham Smith, från den brittiska republikanska föreningen som är motståndare till monarkin.

En hel stab

Markles avslappnade leverne i Kalifornien kommer att bytas ut mot ett liv omgärdat av regler – nedpräntade och oskrivna, som den om att aldrig ta av sig sin kappa offentligt.

Annons
Annons

Hon kommer dessutom att ständigt jagas av kändisfotografer. Alla resor och utflykter hon gör ska från och med nu godkännas av hovet och hon kommer att leva med ständig polisbevakning.

För att Markle ska klara av sitt nya kungliga liv har hon en hel stab till sitt förfogande – 36-åringen får bland annat en egen frisör, en påklädare och en chaufför.

Senaste nytt

 1. 23:20 Luleås OS-medaljör slutar - 27 år gammal

  Luleås schweiziska forward Anja Stiefel avslutar ishockeykarriären, 27 år gammal, skriver SVT och...

 2. 23:14 Olsen på bänken när Johansson blev FCK-hjälte

  Sveriges tilltänkta VM-målvakt Robin Olsen var återigen tillbaka på FC Köpenhamns avbytarbänk...

 3. 23:11 Gunde Svan fick lämna "Let's dance"

  Efter rytmisk fusion och känsloladdad fridans blev det klart. Finalisterna i “Let’s dan...

 4. 23:05 FBI varnar för hackade routrar

  USA:s federala polis FBI bekräftar nu att intrång gjorts i hundratusentals routrar av ryska hackar...

 5. 23:05 Kongo bättre rustat mot ebola än Västafrika

  Död och frukan är åter på dagordningen när ebola breder ut sig i Kongo-Kinshasa. Men myndighets...

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel Ingen prinsesstitel för Meghan Markle Ingen prinsesstitel för Meghan Markle