Janogy till Algarve: "Intressanta egenskaper" - News55
Annons
Annons

Janogy till Algarve: “Intressanta egenskaper”

Uppdaterad: 2019-02-11 15:15

Bayern München-anfallaren Fridolina Rolfö är tillbaka i spel, men får inte plats i fotbollslandslagets trupp till Algarve Cup om två veckor.

Det får däremot Piteås Madelen Janogy.

Hon har intressanta spetsegenskaper, det visade hon senast mot Sydafrika, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.

Annons
Annons

I helgen gjorde Madelen Janogy hattrick när Piteå slog AIK i svenska cupen. På måndagen togs hon, som en av 24 spelare, ut till Algarve Cup i Portugal. Hennes inhopp i landslagsdebuten, i Sveriges senaste landskamp borta mot Sydafrika (0-0) den 22 januari, imponerade på förbundskaptenen och hon är på allvar med och slåss om en plats i VM i Frankrike i sommar.

Hon har intressanta spetsegenskaper som hon visade där, bland annat i en mot en-situationer, som är så pass intressanta att vi vill titta på henne igen. Hon smällde ju in tre mål här i går också. Hennes förra säsong var inte präglad av 90-minutersmatcher men hon ser ut att vara i fysiskt bättre form nu. Och inhoppet mot Sydafrika och träningarna där visar att hon verkligen vill vara med och konkurrera, säger Peter Gerhardsson.

Rolfö inte redo

Fridolina Rolfö missade matchen mot Sydafrika på grund av en lårskada. I helgen spelade hon en halvtimme i en träningsmatch med Bayern München, men hon får ändå inte plats i truppen.

Hon har en bit kvar för att prestera i Algarve. Men hon är i en väldigt bra klubb som är involverad både i toppstriden i Bundesliga och som är med i Champions League, så hon kommer att få bra träning ändå. Jag hoppas att hon kan vara uttagningsbar till matcherna mot Tyskland och Österrike (6 april och 9 april).

Ingen Banusic

Annons
Annons

Inte heller Marija Banusic, som efter ett Kinaäventyr debuterade för franska Montpellier förra helgen, finns med.

Hon gjorde tio minuter i sin första match, men det har varit väldigt lite speltid under lång tid nu. Hon har haft lite olika klubbyten och så vidare, men om hon presterar i Montpellier är hon självklart aktuell för VM, säger Peter Gerhardsson.

Hedvig Lindahl och Nilla Fischer, normalt sett givna i en VM-trupp, är däremot tillbaka i laget efter att ha tillåtits stå över den senaste landslagssamlingen.

Algarve Cup spelas 25 februari-6 mars. Sverige möter Schweiz den 27 februari och Portugal den 1 mars. Placeringsmatcher spelas sedan den 6 mars.

Senaste nytt

 1. 22:00 Luleås svit lever - tack vare talangen

  Luleås bortasvit blir bara mer och mer imponerande. Mot Skellefteå kom den åttonde segern i rad n...

 2. 21:52 AIK säkrade finalbiljett

  I praktiken har det varit klart länge – nu är AIK också klart för allsvenska hockeyfinalen...

 3. 21:49 Drönare stoppade flygtrafik

  Återigen har en drönare stoppat flygtrafik. Den här gången var det en drönare som upptäcktes v...

 4. 21:46 Sverige mot slutkval efter rysarseger

  Det blev en riktig rysare, men de svenska basketherrarna lyckades besegra Danmark i den så viktiga...

 5. 21:45 Jollyroom krävs på miljonvite

  Konsumentombudsmannen (KO) kräver Jollyroom på tre miljoner kronor i vite för vilseledande reklam...

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel Janogy till Algarve: “Intressanta egenskaper” Janogy till Algarve: “Intressanta egenskaper”