Besvikna röster efter S-möte - News55
Annons
Annons

Besvikna röster efter S-möte

Uppdaterad: 2018-05-08 21:25

När statsministern och finansministern mötte väljarna i Helsingborg var målgruppen väljare som står och väger mellan S och SD.

Och de lockade en bred skara utanför det egna partiet. Men några klagade efteråt på censur, eftersom inte deras frågor besvarades.

Annons
Annons

Jag tycker att det var dåligt, för jag har kommit hit som medborgare som engagerar mig för att jag har barn, säger Lotta Håkansson efteråt.

Hon bor i den stadsdel där mötet hölls, Elineberg, och hade kommit till Elinebergsskolans aula med hopp om klargöranden från toppolitikerna på scenen.

Det som är intressant för mig är att jag lever här på området med mina barn. Vi har haft skottlossningar och mordförsök utanför trädgården och våra barn grät sig till sömns, säger hon.

Polislöfte inte nog

Att både Stefan Löfven och Magdalena Andersson lovar 10 000 fler polisanställda räcker inte för henne – fler poliser vill ju alla partier ha, konstaterar hon.

Det som är viktigt är vad man gör innan, säger hon och nämner till exempel att det finns skolklasser där barn som inte har utlandsfödda föräldrar är i klar minoritet.

Hon är uppvuxen i ett hem med socialdemokratiska värderingar, men har själv glidit i från S, berättar hon.

Roland Pettersson känner likadant. Och han känner sig också censurerad, eftersom hans fråga om vad som borde krävas för att få rösta i Sverige inte lästes upp under mötet.

Annons
Annons

Men arrangörerna slår ifrån sig kritiken och försäkrar att det inte varit fråga om censur – bara tolv av publikens 35 handskrivna frågor hanns med och de som lästes upp togs i den turordning de råkat få i frågehögen.

Migration huvudnummer

Migrationspolitiken var ett av huvudnumren för Löfven och Andersson under valmötet. Den första publikfrågan som lästes upp var: “Hur ska man som väljare tro på att ni ska ta integrationsproblematiken på allvar?”

Vi har lagt om migrationspolitiken, så att Sverige nu ligger på en nivå i jämnhöjd med övriga EU-länder. Det är färre som kommer hit och så måste det vara om vi ska klara integrationen, svarade Stefan Löfven.

Magdalena Andersson lyfte fram vikten av att nyanlända kvinnor kommer in på arbetsmarknaden.

Det vet ju alla feminister, att ha en egen inkomst är grundläggande för att man ska kunna fatta sina egna, självständiga beslut om hur man vill leva sitt liv, var man vill bo, med vem man vill leva. Det är något som svenska feminister har kämpat för i flera generationer. Alla kvinnor i Sverige måste få möjlighet att göra den här resan mot arbete, egen försörjning och självbestämmande som många kvinnor i Sverige gjorde på 50-, 60- och 70-talen.

Senaste nytt

 1. 23:20 Luleås OS-medaljör slutar - 27 år gammal

  Luleås schweiziska forward Anja Stiefel avslutar ishockeykarriären, 27 år gammal, skriver SVT och...

 2. 23:14 Olsen på bänken när Johansson blev FCK-hjälte

  Sveriges tilltänkta VM-målvakt Robin Olsen var återigen tillbaka på FC Köpenhamns avbytarbänk...

 3. 23:11 Gunde Svan fick lämna "Let's dance"

  Efter rytmisk fusion och känsloladdad fridans blev det klart. Finalisterna i “Let’s dan...

 4. 23:05 FBI varnar för hackade routrar

  USA:s federala polis FBI bekräftar nu att intrång gjorts i hundratusentals routrar av ryska hackar...

 5. 23:05 Kongo bättre rustat mot ebola än Västafrika

  Död och frukan är åter på dagordningen när ebola breder ut sig i Kongo-Kinshasa. Men myndighets...

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel Besvikna röster efter S-möte Besvikna röster efter S-möte