Karvinen fixade avgörande SM-final - News55
Annons
Annons

Karvinen fixade avgörande SM-final

Uppdaterad: 2019-03-20 21:40

Mållös efter tre finaler.

I den fjärde klev forwardsstjärnan Michelle Karvinen fram. Hon avgjorde i förlängning, hade del i alla tre Luleåmål och såg med en 3-2-seger till att det blir en femte och avgörande SM-final mot Linköping.

Jag ser fram emot i morgon för jag har mycket, mycket mer att bjuda på, sade hon.

Annons
Annons

I söndags kraschade Luleå guldpartyt i Linköping med en säker 5-1-seger. När Linköping hade andra chansen uppe i Luleå vände hemmalaget 1-2-underläge efter två perioder till seger.

Storpubliken, 2 158 åskådare, kunde jubla när Michelle Karvinen fullbordade vändningen efter 1.28 av förlängningen i numerärt överläge.

Linköping fick Lene Tendesnes utvisad i samband med slutsignalen i tredje perioden. Luleå fick inleda förlängningen i numerärt överläge och tog chansen att avgöra.

Jag bryter in och ser att första hörnet är öppet och tänker att jag skjuter direkt. Det kändes helt magiskt att se pucken gå in, sade den danskfödda finländskan.

Nu blir det en femte och helt avgörande final på torsdagskvällen i Coop Arena.

“Känns jättebra”

Karvinen hade varit missnöjd med sitt eget spel i finalserien. Efter de tre första finalerna stod poängdrottningen, som leder slutspelets poängliga med 18 poäng (5 mål+13 assist), på två assist.

Nu spelade hon fram Jenni Hiirikoski till två mål och sköt sedan avgörandet.

Det är klart att det känns bra personligen, det har varit tungt. Jag bryr mig inte så mycket om jag gör jättemånga poäng, men det är klart att det känns jättebra att få bidra till laget, sade hon.

Och mer ska det bli.

Annons
Annons

Det känns jättebra för att jag vet att jag har mycket mer att ge till laget. Vi har bra självförtroende nu och vi vet vad som krävs för att vinna. Vi är otroligt ödmjuka och vill jobba hårt för att göra det här tillsammans, sade hon.

Bittert slut

Luleå jagar sitt tredje SM-guld på de fyra senaste åren. Båda de föregående har kommit mot Linköping efter avgöranden på hemmaplan.

För Linköping blev slutet bittert. Laget hade greppet efter två perioder, ledde med 2-1 och var så långt det vassare laget.

Sidney Morin sköt 1-0 redan efter 2.20 och efter Hiirikoskis 1-1 styrde Moa Wernblom in 2-1-målet i numerärt överläge efter halva matchen. Hiirikoskis kvittering kom i numerärt överläge efter 5.58 av tredje perioden.

Utvisningen på Tendenes inför förlängningen blev kostsam.

Vi har båda lagen ett bra powerplay så det är klart att man inte vill spela boxplay. Det var tufft. De gör två powerplaymål av tre. Det är bara att ladda om och se till att vara taggade för matchen i morgon, sade Linköpingstränaren Madeleine Östling.

Senaste nytt

 1. 17:19 Debutantmål och Enroth-nolla mot Danmark

  Två debutantmål och en veterannolla. Anton Wedin och Emil Sylvegård blev målskyttar och Jhonas E...

 2. 17:20 FN vill att barnen i IS-lägret tas omhand

  FN uppmanar nu berörda länder att lösa situationen för de runt 2 500 barn som befinner sig i al...

 3. 17:16 Jörgen Brink avslutar karriären

  En lång skidkarriär har nått sitt slut. Jörgen Brink meddelar på Instagram att helgens tävling...

 4. 16:55 101-åring för ung för att spela på Keno

  När 101-åriga Edit Svensson ville spela Keno blev hon spärrad med motiveringen att hon är för u...

 5. 16:47 Finländska trösten: Får guldbonus

  Finlands ishockeydamer fick nöja sig med silver i VM – efter det uppmärksammade bortdömda m...

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel Karvinen fixade avgörande SM-final Karvinen fixade avgörande SM-final