Nätleverantör säger upp hatforum - News55
Annons
Annons

Nätleverantör säger upp hatforum

Uppdaterad: 2019-08-05 12:45

Nätverksleverantören och cybersäkerhetsföretaget Cloudflare säger upp sitt avtal med forumet 8chan efter dådet i El Paso i Texas. Forumets grundare – som inte längre styr över 8chan – vill att det stängs.

Annons
Annons
USATT

Ett dokument som publicerades på sajten strax innan dådet tros vara skrivet av gärningsmannen. Gärningsmannen i Christchurch-massakerna använde samma forum för att posta dokument om sina motiv.

“Skälen är enkla: de har visat sig vara laglösa och att den laglösheten har orsakat flera tragiska dödsfall. Även om 8chan kanske inte har brutit mot lagen genom att vägra att moderera sin hatfyllda gemenskap, har de skapat en miljö som vänder sig mot att kränka dess anda”, skriver Cloudflares vd Matthew Prince i ett blogginlägg.

Han skriver att det inte är ett lättvindigt fattat beslut – eftersom Cloudflare är en underleverantör så vill man inte ha för strikta riktlinjer, eftersom kunderna ska få sätta sina egna regler för sina sajter.

“Vi tolererar motvilligt innehåll som vi tycker är förkastligt, men vi drar gränsen vid plattformar som har visat att de direkt inspirerar till tragiska händelser och är laglösa i sin form. 8chan har passerat den linjen. De tillåts därför inte längre att använda våra tjänster”, skriver han.

Efter beskedet finns det på måndagsmorgonen ingen åtkomst till 8chan, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Via Twitter meddelar forumet att man kommer att flytta till en ny server.

Annons
Annons

8chan:s grundare Frederick Brennan, som har klippt banden med forumet, säger till New York Times Sunday att 8chan bör stängas.

Varje gång jag hör om en masskjutning säger jag “okej, vi måste undersöka om det finns kopplingar till 8chan”, säger Brennan och tillägger att sidan inte gör något gott för världen.

Senaste nytt

 1. 22:55 Dackarna seriesegrare för andra året i rad

  Dackarna hade redan säkrat en direktplats till semifinalerna i elitserien i speedway. I sista grund...

 2. 22:47 Plan nödlandade på Sturup efter rökutveckling

  Ett flygplan som lyfte från Köpenhamns flygplats Kastrup fick nödlanda på Sturup utanför Malm...

 3. 22:44 AIK illa ute i EL-kvalet – föll mot Celtic

  AIK höll ut i en halvlek. Sedan kom fallet. Den regerande svenska mästaren föll med 0–2 borta m...

 4. 22:34 Flicka allvarligt skadad av dörr på varuhus

  En fyraårig flicka skadades allvarligt när hon fick en ytterdörr över sig på ett byggvaruhus i...

 5. 22:27 First Aid Kit hyllar David Berman

  Svenska indiefolkduon First Aid Kit har släppt två nya låtar som en hyllning till nyligen avlidne...

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel Nätleverantör säger upp hatforum Nätleverantör säger upp hatforum