Rolfö kan sparas: "Väldigt viktig" - News55
Annons
Annons

Rolfö kan sparas: “Väldigt viktig”

Fridolina Rolfö ser ut som en nyckelspelare om Sverige ska lyckas i fotbolls-VM. Men historiken av skador gör att det kan bli aktuellt att spara anfallaren mot Thailand.

Med tanke på hennes skadebakgrund får vi se om vi startar henne eller vilar henne, säger assisterande förbundskaptenen Magnus Wikman.

Annons
Annons
FotbollRennes, TT:s utsända

Rolfö glimrade till vid några tillfällen under premiären mot Chile (2–0 till slut), och var inblandad i mycket av Sveriges offensiv inledningsvis. Men precis som för många av medspelarna var det en något frustrerad första VM-match.

Efter 65 minuter byttes hon ut mot Lina Hurtig, men skälet var inte att hon underpresterade.

Vi hade en plan att inte ha med henne hela vägen oavsett resultat. Vi är glada att hon är på banan och i bra form, men det var planerat, säger Magnus Wikman, Sveriges assisterande förbundskapten.

Vill inte riskera något

Den 25-åriga anfallaren, som lämnar Bayern München för Wolfsburg i sommar, har haft många skadeproblem genom åren, så också den gångna säsongen. När hon nu är skadefri vill inte landslagsledningen riskera något.

Hon har ändå haft en skadefrånvaro under våren. Turneringen är lång och vi ville inte börja med att riskera en skada på henne. Vi kände att om vi kunde ge henne 60–65 minuter så känns det bra för att ha med henne vidare i turneringen.

Möter Thailand

Sverige möter härnäst Thailand i Nice på söndag. Då kan det bli aktuellt att vila Rolfö för att hon ska hålla hela turneringen.

Annons
Annons

Absolut, sedan om vi vilar spelare för att det är mot Thailand, det vet jag inte. Men med tanke på hennes skadebakgrund får vi se om vi startar henne eller vilar henne för att hon ska kunna vara fräsch längre fram. Men det har nog inte så mycket med Thailand att göra utan det handlar mer om hennes situation. Vi får se statusen på henne, så att vi kan ha med henne så länge vi är kvar i turneringen.

TT: Är hon särskilt viktig för Sverige?

Särskilt vet jag inte, men hon är viktig. Hon är jäkligt bra och har varit bra under våren, och var väldigt bra på vårt förläger. Inhoppet mot Sydkorea (i VM-genrepet) var jättebra och när hon är så här är hon vass, då håller hon hög internationell nivå. Därför är hon väldigt viktig.

Senaste nytt

 1. 11:10 Nattid: Hatet gör mig bara större

  Hon har tre miljoner följare. Men länge hade hon knappt en enda vän. Influeraren Nathalie Daniels...

 2. 11:04 Bernholm trea på världsrankningen

  Fyra stora finaler och bronset i Europeiska spelen i Minsk har gjort att Anna Bernholm klättrat p...

 3. 11:03 Försenat förslag om andningshjälp läggs fram

  Från och med den 1 november ska hjälp med andning ge rätt till personlig assistans, enligt regeri...

 4. 11:01 Eddahri missar nattmatchen i Sundsvall

  Lördagens allsvenska match på NP3 arena skulle bli speciell av dubbla skäl för Omar Eddahri.

 5. 10:47 Konsumentverket ser brister i spelreklam

  Spelreklam som brister i måttfullhet, saknar viktig information, är vilseledande och brister i hur...

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel Rolfö kan sparas: “Väldigt viktig” Rolfö kan sparas: “Väldigt viktig”