Svaren som Sverige vill ha mot Peru - News55
Annons
Annons

Svaren som Sverige vill ha mot Peru

Det är bara en träningsmatch, säger Janne Andersson. Men nog vill den svenska förbundskaptenen ha svar på en del frågor i kvällens landskamp mot Peru, den sista inför VM i Ryssland.

Här är några av dem:

Annons
Annons

Håller Ekdal?

En av Sveriges potentiella nyckelspelare i VM är Albin Ekdal. Men det är under förutsättning att han klarar sig utan skavanker. De senaste åren har karriären ofta störts av skador, och innermittfältaren har inte spelat 90 minuter sedan i november. Blir det en hel och skadefri match mot Peru?

Sitter försvarsspelet?

Sveriges solida försvarsspel har varit grunden till det lyckade kvalet, och även i 0-0-matchen mot Danmark senast såg det stabilt ut. Mot Peru, som inte har förlorat en landskamp sedan hösten 2016, får Andreas Granqvist och övriga ett tufft test för att se om den svenska defensiven är i form för att stå pall även mot högklassigt motstånd.

Hur är det med målskyttet?

Om försvarsspelet fortsatte att se stadigt ut mot Danmark, var det sisådär med offensiven. Sverige skapade väldigt få målchanser, och har bara gjort två mål på de sex senaste landskamperna (januariturnén borträknad). Det är Janne Andersson medveten om, och mot Peru vill han ha ett bättre ordnat anfallsspel, där man lyckas spela sig fram till anfallsparet Ola Toivonen och Marcus Berg.

Annons
Annons

Jag hoppas att vi kan få i gång ett lite bättre eget spel än mot Danmark. Periodvis var det bra, men periodvis tappade vi boll lite för enkelt. Det är grejer som vi har jobbat med, att vara tydligare i vårt passningsspel och i våra rörelser, och på så sätt ha boll lite högre upp i planen än mot Danmark, säger Janne Andersson.

Claesson eller Durmaz?

Laguppställningen mot Peru är den troliga startelvan också i VM-premiären mot Sydkorea. I nuläget i alla fall. Men Jimmy Durmaz fick goda vitsord för sin insats mot Danmark och utmanar om en plats till höger på mittfältet. Det är upp till Viktor Claesson, som på sistone har lagt beslag på platsen, att göra en bra match mot Peru för att vara säker på att starta i VM-premiären.

Sverige-Peru har avspark på Ullevi i Göteborg klockan 19.15.

Senaste nytt

 1. 14:13 Mordmisstänkt gripen utomlands efter två år

  En man som misstänks för mordet på en 16-årig flicka som hittades död i södra Stockholm för t...

 2. 14:12 Biotoppen: "Den blomstertid" in som tvåa

  Dinosaurier från Hollywood eller en svensk midsommarthriller? Valet har inte varit helt lätt för...

 3. 14:10 Kiese Thelin: "Fint med all positiv respons"

  Isaac Kiese Thelin fyllde 26 år i söndags och firades med tårta och fina presenter från landslag...

 4. 14:02 Trots tullar - HD höjer inte priserna

  Harley-Davidson-försäljare kan andas ut. EU:s motaktion mot USA och president Donald Trump i form...

 5. 14:01 FLASH:Forskare fälls för KI-fusk

  Sju forskare fälls för oredlighet i forskning i samband med Macchiarini-ärendet, skriver Karolins...

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel Svaren som Sverige vill ha mot Peru Svaren som Sverige vill ha mot Peru