SVT sänder "Karantän-tv" under coronakrisen - News55
Annons
Annons

SVT sänder “Karantän-tv” under coronakrisen

SVT ändrar om i sin tv-tablå på grund av den rådande coronakrisen. Det blir extra nyhetsinslag, hemmagympa, operaföreställningar – och humor.

Annons
Annons
TvTT

Under lördagar och söndagar livesänder SVT det extrainsatta nyhets- och samhällsprogrammet “Helgstudion”, som erbjuder kontinuerlig uppdatering av coronaläget. Måndag till fredag sänds också “Coronaspecial: Svar på dina frågor” mellan 20:00 till 20:30 i SVT2 och SVT Play.

Svar på frågor

“I denna allvarliga och oroliga tid för Sverige ser vi att publikens behov av nyheter är mycket stort och att väldigt många vänder sig till SVT för att få svar på sina frågor. Vi satsar därför på en rad nya program där experter ger svar. SVT har också ett särskilt viktigt uppdrag gentemot äldre som riskerar en lång isolering och barn som tillbringar mycket tid i hemmet”, säger SVT:s vd Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.

Varje vardag klockan 10.00 sänder kanalen “Hemmagympa med SVT” som riktar sig mot de äldre tittarna. Nytt på tablån är även underhållningsprogrammet “Karantän-tv”, där komikerna Ina Lundström och Niklas Andersson “sitter i karantän” i en husvagn på SVT Göteborgs parkeringsplats. Där sänder de live en timme varje dag med start den 23 mars, och har kontakt med kända och okända hemmasittare runt om i landet.

Teater och dans

Annons
Annons

SVT Scen kommer att visa både klassiska och nyinspelade operaföreställningar, teaterföreställningar, dans och konserter från små och stora scener runt om i landet. Bland annat väljer SVT att förpublicera Dramatens “Bortbytingen”, som var tänkt att sändas senare i år.

“När Sveriges scener stängs ner hjälper SVT till så att publiken kan få upplevelser och samlingspunkter ändå, genom att tillgängliggöra scenföreställningar från hela landet. SVT satsar också på extra hög tillgänglighet med ett förstärkt utbud av teckenspråkstolkade program och av nyheter på teckenspråk”, säger SVT:s vd Hanna Stjärne.

Senaste nytt

 1. 23:15 Tekniska museet: "Ett mycket bra beslut"

  Beslutet att tidigarelägga utbetalningar av statliga kulturstöd välkomnas av berörda kulturverks...

 2. 22:51 Coronakrisen: Myrorna stänger insamlingsboxar

  Andrahandskedjan Myrorna stänger insamlingsboxarna och slutar ta emot skänkta varor på insamlings...

 3. 22:43 SL:s trafik ska ha full kapacitet på måndag

  Stockholms Lokaltrafik (SL) medger problem med trängsel, speciellt på bussarna, i strid med Folkh...

 4. 22:30 Viruset har dödat över 50 000 människor

  Coronaviruset har lett till över 50 000 människors död. När världen försöker stå emot smitt...

 5. 22:25 Ok för kryssningsfartyg lägga till i Florida

  Det virusdrabbade kryssningsfartyget MS  Zaandam, som i flera veckor har letat efter en hamn, har f...

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel SVT sänder “Karantän-tv” under coronakrisen SVT sänder “Karantän-tv” under coronakrisen