Timbuktu är taggad på att göra covers - News55
Annons
Annons

Timbuktu är taggad på att göra covers

Inspelningen av “Så mycket bättre” pågår för fullt på Gotland. Sist att anlända av det första gänget artister var en taggad Timbuktu.

Jag tyckte att det skulle bli kul att få göra lite mer covers, säger Timbuktu.

Annons
Annons
TvTT
Petter passade på att ta en selfie med artisterna som hunnit anlända till Grå gåsen på lördagen.

Petter passade på att ta en selfie med artisterna som hunnit anlända till Grå gåsen på lördagen.
Magnus Uggla, Petter, Petra Marklund, Orup, Miss Li och Jill Jonsson är några av artisterna som medverkar i den tionde säsongen av TV4:s 'Så mycket bättre'.

Magnus Uggla, Petter, Petra Marklund, Orup, Miss Li och Jill Jonsson är några av artisterna som medverkar i den tionde säsongen av TV4:s “Så mycket bättre”.
Petra Marklund är mest taggad på musiken i årets 'Så mycket bättre', men gemenskapen är trevlig också: 'Det här är ju vår klassresa', säger hon.

Petra Marklund är mest taggad på musiken i årets “Så mycket bättre”, men gemenskapen är trevlig också: “Det här är ju vår klassresa”, säger hon.

Lunda-rapparen Jason “Timbuktu” Diakité var med redan i den andra säsongen av TV4:s “Så mycket bättre” 2011 och hans tolkning av Mikael Wiehes ”Flickan och kråkan” blev något av en landsplåga. Timbuktu blev också förtjust i Gotland i allmänhet och pensionatet Grå gåsen i synnerhet, och har varit tillbaka flera gånger.

Jag gillar stället jättemycket och de som har det är väldigt fina människor. Och så älskar jag Gotland, säger Timbuktu.

“Jättefina människor”

Då den tionde säsongen av “Så mycket bättre” har ett lite annorlunda upplägg kommer hela 14 artister medverka. Timbuktu har inte riktigt koll på vilka som ska vara med, men han är säker på att de är toppen.

Annons
Annons

Det är jättefina människor. Jag vet inte exakt vilka de andra gästerna är, det ska också bli spännande. Jag vet vilka jag har gjort tolkningar av, säger han.

Vilka artister Timbuktu tolkat, och vilka låtar det blir, får rapparen tyvärr inte avslöja.

Thomas “Orup” Eriksson var en av artisterna som anlände till Gotland redan på lördagen. Även han känner sig väl hemmastad i området där inspelningen äger rum.

Vi har ju haft ett lantställe bara några kilometer från huset i Burgsvik i 15 år, men vi sålde det för två år sedan. Så jag är otroligt van att åka hit. Vi var faktiskt på Grå gåsen för ett år sedan med Ges och lirade där, säger Orup.

“Ganska nervös”

När det gäller medverkande i själva programmet är Orup helt koncentrerad på musiken. Och det faktum att artisterna bara har en begränsad tid att repa in sina tolkningar gör honom lite nervös.

Det räcker inte med att skriva eller ändra den, man måste få in den i ryggmärgen. Och det har man inte här vilket gör att man måste koncentrera sig oerhört mycket vilket gör att jag är ganska nervös inför framträdandet. Fast det är också kul och spännande.

“Vår klassresa”

Även Petra “September” Marklund, som anlände till pensionatet efter en välkoreograferad cykeltur, har full fokus på musiken.

Annons

Det som är så fantastiskt med det här programmet är att det är ett så grymt musikprogram, där musiken får ta så mycket plats och där musiken får tala, säger Petra Marklund och fortsätter:

Det är någonting just med tolkningar och hur musik påverkar. Det har påverkat mig jättemycket de här tolkningarna, på ett personligt plan. Så för mig så är det musiken jag är här för. Men sedan så ska det bli skitkul att ses och prata och hänga. Det här är ju vår klassresa kan man säga!

Senaste nytt

 1. 11:12 Assistenter döms för pojkes död

  Två stödassistenter döms för att ha vållat en funktionshindrad 17-årig pojkes död förra åre...

 2. 11:10 Ledare för Al-Azhar döms för grova ekobrott

  Tre tidigare styrelseledamöter i den muslimska friskolekoncernen Al-Azhars ägarstiftelse döms f...

 3. 11:10 Nattid: Hatet gör mig bara större

  Hon har tre miljoner följare. Men länge hade hon knappt en enda vän. Influeraren Nathalie Daniels...

 4. 11:04 Bernholm trea på världsrankningen

  Fyra stora finaler och bronset i Europeiska spelen i Minsk har gjort att Anna Bernholm klättrat p...

 5. 11:03 Försenat förslag om andningshjälp läggs fram

  Från och med den 1 november ska hjälp med andning ge rätt till personlig assistans, enligt regeri...

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel Timbuktu är taggad på att göra covers Timbuktu är taggad på att göra covers